Dåp er ikke noe stress tenkte jeg, der jeg satt i ei hytte langt langt hjemmefra to dager før dåpen, uten å ha planlagt noe som helst. Ingen invitasjoner var sendt ut, mat og kaker var ikke planlagt, duker og diverse ting var ikke kjøpt inn. Jaja, tok livet med ro som vanlig. En smule stresset dagen før, men lokalet var heldigvis booket, og jeg er heldig som har så mange snille folk rundt meg. Morningen før dåpen hadde jeg den lista over ting som måtte gjøres, og vi var en og en halv time etter skjema. Da fant jeg Max sittende i dusjen!! Dåpskjolen og bunaden lå hos mamma, og det var en time til vi skulle være i kirka. Han ass. Vi kom i mål, med både dåpskjole, bunad, kaker og mat, og det ble en veldig fin dåp. 


Sover på vei inn i kirken med pappa. Vinger kirke, her er jeg også dåpt og konfirmert.


Satt bare å gliste, han. 


Kuleste og flinkeste presten som var så snill å dro fra Oslo bare for å døpe Kornelius.


Kunne ikke fått en bedre gjeng med faddere hvertfall, dere er gull.


Stolte foreldre.


Blidfisen <3
Et halvt år er snart gått siden livet fikk en ny mening. Jeg har hatt det så fint i permisjonstiden, og hater at det bare er to måneder igjen til jeg må tilbake i jobb. Han er jo fortsatt så liten. Vi tenker faktisk at han ikke skal i barnehage før muligens etter jul. Jeg har mulighet til å være hjemme med han på dagtid når Max er på jobb, og heller jobbe kvelder og helger. Det blir slitsomt, men det er nok den beste løsningen. Tenkte jeg skulle ha en liten oppdatering på hva som har skjedd med Kornelius den siste tiden.

MAT: jeg slutta å amme rundt 4 mnd. Kornelius måtte ha mat en gang i timen når han ble ammet, og dette gjorde at jeg hele tiden stresset om vi skulle noe. Uansett hvor naturlig det er å amme, følte jeg aldri det ble naturlig å dra fram puppen i full offentlighet. Noen tenker nok at det er egoistisk, og at man bør amme hvis man kan, men jeg føler at både jeg og Kornelius har det bedre med flaske, da blir han ikke så fort sulten, og jeg kan senke skuldrene. I tillegg til flaske elsker han grøt, sviskemos, pæremos, banan osv. Han får fruktmos om morningen, og litt grøt når vi spiser middag. Da koser han seg fæælt! Her om dagen ga jeg han gulrot og potet, men da brakk han seg for hver skje stakkar haha. 

MOTORIKK: han ruller og ruller og ruller. Nytter ikke se bort et sekund. Har så lyst til å dra seg fremover, men skjønner ikke helt at han må bruke armene. Han trekker knærne under seg, så jeg venter i spenning på når han knekker koden og er på alle fire. 

SØVN: denne døgnrytmen har vært et kapittel for seg selv. Det er først nå de siste dagene han har lagt seg 20-21 tiden. En periode nekta han å sove før 02 tiden, uansett hva jeg gjorde. Kutta ned på duppene på dagen, dro han opp om morningen stakkar, gjorde alt for at han skulle sovne tidligere, men nei. Men nåå, nå er vi inne i en mye bedre rutine. Timene på kvelden etter han er i seng er hellig. Da er beina til a mor godt planta under pleddet i sofaen, for å si det sånn.  Han sover fortsatt i babynestet i senga til meg og Max, litt bortskjemt, men det er jo såå koselig.

INTERESSER: jeg må legge telefonen min langt unna, den er visst veldig god å bite i. Han blir helt gal hvis jeg sitter med den og han ikke får den. Newborn setet til tripptrapp stolen er en suksess, han elsker å sitte i den. Og han gaper og sier "mmmm namnamnam" med en gang jeg setter han der, for da vet han at han får noe. Alle lekene hans virker det som er skikkelig kjipe for tiden, det er ingenting som duger. Alt som ikke er lov derimot, kjempegøy. Pakke med våtservietter er favoritten for tiden. Uroen over senga har han begynt å ta tak i, så den må vi bare fjerne. Ellers er kveldsbadet/dusjen dagens høydepunkt, da går bein og armer i alle retninger. 

TENNER: tenker at det er tenner på gang hveeeer gang han er urolig haha. Han sikler masse, og det kan virke som det klør i gommene, men ellers ingen tegn på at det er tenner på vei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Et bilde jeg tok til takkekortene i forbindelse med dåpen. Å ta bilder med dåpskjole var lettere sagt enn gjort, så vi endte opp med bare lua etterhvert. Her var han 5 mnd. 
 
2016 skulle starte med et smell. Et smell i form av raketter og alt for mange glass champagne. 2016 startet med et smell. Et smell i form av en positiv graviditetstest og et hav av følelser. Lite visste jeg om at det vokste en liten spire inni magen min, og at et år senere ligger en nydelig liten gutt på 4 mnd ved siden av meg i senga. 2016 har vært et minnerikt år. Til tross for en kjip graviditet med mye plager, føler jeg at jeg har fått gjort mye. Satt et barn til verden, ikke minst. En utrolig fin fødsel. Hytteturer med venninner. En tur til Berlin. Kjørt bil høygravid til København. Masse tid med familien. Sene sommerkvelder med grilling og kortstokk. Når jeg ser tilbake på året som har gått, har jeg mange mange gode minner. 2017 skal bli et fint år. Jeg gleder meg til å tilbringe tid med alle jeg er glad i. Kornelius skal vokse og utvikle seg mye det første året, og det skal bli så spennende. Tenk at han skal begynne å krabbe, etterhvert gå og si sine første ord. Vi har mye i vente, og jeg gleder meg sånn!
I dag har vi tatt bilder til julekortene. Det er ikke lett å ta bilder av en baby som ikke sitter rolig, og ser alle mulig andre steder. Samtidig måtte jeg skynde meg slik at han ikke ble lei. Creds til alle fotografer der ute. Fikk hvertfall noen vi kan bruke. Sitter bare å gliser når jeg redigerer disse bildene, han er så fiiin. Smelter av det smilet. Usikker på hvilket bilde jeg skal velge. Forslag??:-)


Lille nissen min. 
 
Under svangerskapet var jeg veldig opphengt i denne fødselen. Naturligvis. Jeg leste masse masse, og følte egentlig jeg visste det meste når det nærmet seg fødsel. Det er sikkert noen som har fortalt meg alt dette en eller annen gang, men her er en liste over ting jeg skulle ønske jeg visste før jeg fødte:

✖ Navlen på babyen. Hva i alle dager gjør jeg med den greia her??? Haha, tror jeg spurte hundre ganger på sykehuset hva jeg skulle gjøre med navlen. Men man skal visst ikke røre den, den detter av av seg selv.

✖ Denne berømte morkaka må bokstavlig talt dras ut. Og man kjenner at den blir dratt ut. Akkurat det øyeblikket kommer jeg aldri til å glemme. Herregud..... Noe så merkelig, ekkelt og alt på en gang.

✖ Man får etterrier. Jeg som trodde jeg var ferdig med disse riene. Neida, etterrier kom hver gang jeg ammet det første døgnet, og var ganske vondt.

✖ Både jeg og Kornelius fikk en sprøyte rett etter han hadde kommet ut. Jeg er jo livredd sprøyter, og det siste jeg ville var å få en sprøyte godt planta i låret akkurat da.

✖ Man blir faktisk "tvunget" til å komme seg på do 2 timer etter fødsel. Skal si det var ganske ubehagelig i starten.

✖ Hvor vondt det er å amme de første dagene. Generelt alt som har med amming å gjøre skulle jeg så inderlig ønske at jeg hadde lest meg litt opp på. Det var en skikkelig vond start, men jeg er såå glad jeg beit tenna sammen de første ukene. Det er så lettvint, og ikke minst koselig å kunne amme.

✖ Jeg trodde jordmor kom til å være med meg der fra første stund, men her ble jeg overlatt til meg selv gitt. Såå, gikk der inne på rommet for meg selv da. Følte meg såå til bry når jeg måtte ringe i den snora for å si ifra da haha. Sa beskjedent at "nå begynner det å gjøre litt vondt"... Det var kanskje ikke så rart det var "litt vondt", når jeg hadde 8 cm åpning.

✖ Barseltårer. "det er ikke noe jeg kommer til å få". Åjoda, gjett om. Det er umulig å styre.

✖ Det er helt greit å si nei til å få besøk, alle skjønner det. Selvom jeg følte meg på topp etter fødselen, full av adrenalin og som om ingenting skulle skjedd, merket jeg etter en ukes tid at kroppen var helt kjørt. Man må faktisk ta det med ro de første dagene.

✖ Det blir ikke som man ser for seg. Jeg hadde sett for meg ALT. Trodde jeg. Men nei, ingenting ble som jeg hadde sett for meg. Den delen der jeg liksom skulle ligge i badekaret kunne jeg jo hvertfall bare drite i.
Tenk at det vokser et lite menneske inni magen. Etter ni måneder kommer dette lille mennesket ut, også er det helt perfekt. Tenk at det var deg hele tiden. Helt. Perfekt. Det er akkurat som det er dette mennesket du har ventet på hele livet. Alt annet er ikke så viktig lenger. Du har fått en ny tittel som skal følge deg resten av livet. Som du er til alle døgnets tider. Mamma. Tenk på det. Mamma, det beste som finnes. Min mamma er den beste som finnes. Og nå er det min tur. Nå skal jeg være den beste mamman for Kornelius. Det sies at man aldri har opplevd ekte kjærlighet før man har fått et barn, og det kan jeg skrive under på. Han er det beste som noen gang har skjedd meg. ♥
Nå nærmer det seg 1. desember, og den fineste tiden på hele året. Adventstiden er så koselig, og i år har jeg laget pakkekalender til Max. Elsker jo å pusle med sånne ting, og ekstra koselig når man kan gi det bort. Jeg gjorde det enkelt med gråpapir, og kjøpte klistremerker med tall på søstrene grene. Der har dem så mye fint. Har ikke regnet ut hvor mye penger jeg har brukt, men rundt 500-600 kroner vil jeg tro, synes ikke det er så verst. Tenkte å dele noen tips til hva man kan ha i kalenderen, så kanskje det er fler som er så heldige å få en førjulsgave i år?

★ SJOKOLADE, hvem er vel ikke glad i sjokolade? Kjøp en sjokolade du vet han/hun er glad i.

★ FLAXLODD, kanskje det blir en ekstra fin julegave på deg i år?

★ ENERGIDRIKKE, perfekt gave å få en kjip mandag morgen.

★ SNUS, jeg dro til Sverige å kjøpte fem snusbokser = fem gaver jeg vet han blir glad for.

★ GODE SOKKER, Max stjeler alle de varme gode sokkene mine, så da kjøpte jeg like godt en pakke med to par sokker i på h&m, og pakka inn hvert par til en gave.

★ SMÅGODT, ha smågodt i fine poser slik at der blir litt mer "personlig".

★ KRYDDER, Max er veldig glad i å lage mat (heldigvis for meg).

★ JULEØL, det er jo alltid gøy å prøve en ny type øl. Det går også ann å bruke en ølkasse, og kjøpe 24 forskjellig øl.

★ HÅRVOKS, det er hvertfall forbruksvare her.

★ DUSJSÅPE/DEODORANT, kanskje litt kjipt å få, men det er jo sånne ting som gutter synes er kjedelig å kjøpe.

★ VERKTØY, hvis kjæresten er handy.

★ KJØKKENUTSTYR, hvis kjæresten er glad i å lage mat.

★ EN FLASKE VIN, kjøp deres favorittvin, en romantisk middag og en flaske vin slår jo aldri feil.

★ BOKSERE, enda en kjip, men nyttig gave.

Er det fler som skal overraske noen med kalender i år? Har du andre tips til kalendergaver?
På denne dagen for et år tilbake hadde jeg aldri i livet trodd at vi skulle være her vi er i dag; samboere og en liten gutt på ni uker. Jeg hadde ledd høyt hvis noen hadde sagt dette til meg. For et år siden var ikke jeg og Max sammen. Vi "holdt på", men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke trodde det kom til å vare. Max er nemlig en hard nøtt å knekke. Han er den mest spesielle gutten jeg noen gang har møtt. Etter to mnd stod jeg med en positiv graviditetstest i hånda. Abort var utelukket fra begge sin side, for dette skulle vi klare, selv om vi ikke på det tidspunktet hadde kalt hverandre kjærester. Så nei, til de som har spurt, han var altså ikke planlagt. Jeg ble litt satt ut da jordmoren på sykehuset spurte oss om han var planlagt, og det er et spørsmål jeg ofte får. Jeg skjønner at det er naturlig å spørre om, men har det noe å si om han var planlagt eller ikke? Han var like velkommen uansett. 

De første månedene hang jeg stort sett bare over doskåla. Månedene gikk, magen vokste, vi fikk oss en leilighet, begynte å kjøpe inn ting til den lille i magen, og ting ble plutselig veldig virkelig. Vi skulle faktisk få et barn. Med stor mage, og omringet av babyting fant vi ut av at "hmm kanskje på tide å bli kjærester eller?". Det er nok mange som har trodd vi ikke kom til å funke, men hei, vi skal bevise det motsatte. Kornelius er det beste som noen gang har skjedd oss, og vi er så glad for hver dag vi får med det lille nurket. Og hverandre. ♥ 
..har du aldri blitt mer glad for å høre en rap.

..googler du alt hele tiden.

..er du veldig fornøyd med bare få timer med søvn.

..finner du små sokker, gulpekluter og smokker overalt i leiligheten.

..er det ikke mer plass på telefonen pga alle bildene av det lille nurket.

..skvetter du til bare babyen sukker. Er alt bra??

..sitter du konstant med en pupp eller to ute.

..blir alt annet satt til side.

..er du oppdatert på alt som går på tv, spesielt på dagtid. 

..blir du flink til å gjøre ting med bare en hånd.

..blir du sjeleglad om du får drukket en kopp kaffe som faktisk er varm.

..går du på do med døra åpen.


..bekymrer du deg alt for mye. 

..går du konstant med gulp eller morsmelk på klærne, eller i håret.

..blir andre ting satt litt til side.


 
Lille Kornelius har allerde vært hos oss en uke, og jeg blir bare mer forelsket i både han og pappaen hans for hver dag som går. 

Mitt navn er: Kornelius

Jeg ble født: 08.09.16 klokken 05.58 på Kongsvinger sykehus

Min vekt ved fødsel: 3385 g og 50 cm lang

Min fødsel: var en lett fødsel i følge jordmor, tre veldig intense timer, 18 minutter med pressrier, og jeg var ute! Til stede var pappan min Max, Michelle og jordmor Gunilla. 

Hjemreisen: gikk fint, jeg sov på vei hjem, og likte godt å sitte i bilsetet. 

Den første natten hjemme: sov jeg i senga sammen med mamma og pappa, i babynestet. Vi sovnet klokken 00.00, jeg våknet og ville ha pupp første gang kl 03, deretter kl 06, og sov til mamma vekket meg kl 10!

De mener jeg ligner på: pappan min

Det første badet: var på sykehuset en av de første dagene. Det var godt å bade. 

Hvor lenge var vi på sykehuset: vi var på sykehuset fra torsdag til søndag, her var det trygt og godt.

Hvordan var det å komme hjem: å komme hjem var deilig for alle tre. Vi koser oss så masse her hjemme.

Ammingen: går bra nå, litt trøblete i starten. Jeg er ivrig på puppen, kan ligge i armen til mamma hele dagen hvis jeg fikk lov!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

 
God tirsdag kveld!

Her går det kun i amming, bleieskift og babykos, og jeg koser meg så masse i denne nye tilværelsen. Skal innrømme at det var skummelt å skulle dra fra sykehuset, det var så trygt og godt der, men ting har gått over all forventning. Ammingen var et kapittel for seg selv de første dagene, men det går seg til mer og mer. Nå er ammingen bare kos, og jeg er veldig glad jeg klarte å stå i begynnelsen. Kornelius er så snill og god, han sover og sover og sover, og våkner kun når han vil ha pupp. Håper det fortsetter sånn! I dag sov vi til klokken 12 alle tre, det var deilig, har ikke sovet så godt på mange måneder. Jeg er så forelsket og lykkelig om dagen!

Processed with VSCO with hb2 preset


Fine lille venn <3 5 dager gammel
 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· Mars 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits