Nå er jeg i uke 41, tenk det. Termindagen er bare 3 dager unna, og fødselen kan starte når som helst. Et langt svangerskap nærmer seg slutten, og jeg føler meg veldig klar for at de små sparkene jeg kjenner på innsiden, skal byttes ut med en liten gutt i armene. Jeg føler at jeg har vært gravid en evighet, samtidig som det føles som i går at satt med en graviditetstest med + på i hånden. Ting begynner å bli mildt sagt tungt, og det er ikke like lett å gjort ting akkurat nå, så dagene går jo i sneglefart. Jeg håper håper håper at jeg slipper å gå over termin, men det ser ut som han trives godt i magen min. I går gikk vi en liten tur for å prøve å sette i gang noe, uten hell dessverre. 

Processed with VSCO with hb1 preset

På vei: jeg er gravid i uke 41

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 3 dager!

Navn: mye frem og tilbake. Det navnet vi egentlig hadde tenkt er byttet ut med et annet akkurat nå haha, det er ikke lett.  

Utålmodig: JA, nå er jeg lei, men han kommer når han er klar. 

Søvn: det er et kapittel for seg selv, sover dåårlig. 

Strekkmerker: trodde jeg var så heldig å slippe unna, men neida! Fant mitt første strekkmerke for et par dager siden, men det er så lite at det nesten ikke synes.  

Hevelser og vann i kroppen: jepp, ser det godt i ansiktet, på hendene og føttene. Fler som tror jeg har fylt på leppene, men er bare vann haha.

Har magen begynt å vise: ja, men synes faktisk den har blitt midre de siste dagene.. Er litt bekymret over det, men ser kanskje bare sånn ut fordi den har sunket en god del.

Aktivitet: ja spesielt etter jeg har spist sparker han mye. Kan nesten ikke ligge på venstre side, for da sparker han meg i ribbeina.  

Sulten: blir fort mett, og fort sulten igjen. 

Mat craving? går fortsatt myye melk. Det første Max sa til meg når han våknet her en dag var "har du drukket opp all melka i kjøleskapet igjen nå??", haha oooog det hadde jeg jo selvfølgelig..  

Hodet ned: hodet er festet, og han ligger langt ned.

Ser frem til? en ny hverdag med den lille gutten vår, slippe alle plager som følger med graviditeten og kunne ha på meg vanlige klær igjen. 

Tungt: ja, nå er det veldig tungt. Blir andpusten av ingenting. 

Plager: halsbrann!! Gleder meg sånn til å slippe det, det er så ubehagelig. Har prøvd alt, og det eneste som lindrer litt er melk, men det hjelper jo bare i typ fem minutter, også er det tilbake igjen.  

Sykehusbagen: den er pakket sånn halvveis, ikke så mye som mangler nå.
Endelig har vi fått på plass leandervuggen i stuen! Det er et fint møbel, og tanken er at han skal bruke denne på dagtid. Vurderer å kjøpe sengehimmel og en fin uro, men synes ikke det gjorde noe at vi ikke har det, så det får vi eventuelt ta etterhvert. Den første tiden kommer jeg sikkert til å bruke babynestet i vuggen, slik at han får det lunt og fint. Veldig fornøyd med at valget falt på denne, og jeg tror den kommer til å bli mye brukt. Barnerommet har jeg så vidt begynt å styre litt med, men det er på langt nær ferdig. Han skal sove med oss den første tiden uansett, så vi stresser ikke med det. Senga er klar, stelleplassen er straaks klar og jeg er klar, så nå kan han bare komme ♥
På vei: Jeg er nå i graviduke 38, 37+3, og 92,6% av graviditeten er over. 

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 21 dager igjen!

Neste kontroll: neste kontroll hos jordmor er 30 august. På tirsdag skal vi på omvisning på fødeavdelingen, spennende. 

Navn: ja jo, har noen på lista, men vi klarer nok ikke bestemme noe før vi ser den lille gutten vår. 

Utålmodig: ja, nå er dagene lange, og jeg går egentlig bare å håper at det skjer noe snart. I går gikk slimproppen (sykt ekkelt ord...), så da fikk jeg liitt noia før jeg googlet haha. Det gikk som oftest 1-7 dager etter at den hadde gått før fødselen var i gang, men det kunne også gå flere uker. 

Innkjøp denne uken: har ikke kjøpt noe selv, men fikk to stooore poser fulle av babyutstyr her en dag, og istad var jeg å hentet en gratis babypakke på rema 1000, så nå er det meste på plass. Nå mangler vi bare bilsete, noe som haster litt. Søvn: etter vi flyttet inn i ny leilighet har jeg sovet veldig godt! 

Strekkmerker: fortsatt ingen strekkmerker, men piercingarret mitt ser jo ikke ut. 

Hevelser og vann i kroppen: ja har fått endel vann i kroppen, men det er vel vanlig nå så sent i svangerskapet. 

Har magen begynt å vise: ja ingen tvil om at jeg er gravid nå hvertfall.

Aktivitet: mindre aktivitet enn før, men når han først sparker merker jeg det godt. Spesielt i ribbeina. Er nok trangt nå. 

Babyrom: barnerommet har vi ikke begynt på enda. 

Sulten: føler ikke jeg spiser mer enn før.  

Mat craving? vann med isbiter og melk. 

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? ingenting spesielt.

Hodet ned: i følge jordmor ligger han langt ned med hodet, og det er festet. 

Ser frem til? å se den lille gutten, gleder meg masse. 

Tungt: ja, nå er det veldig tungt.  

Plager: får ofte kynnere, halsbrann og bekkenet er vondt om dagen. 

Savner du noe? savner å kunne gjøre ting uten at jeg blir så sliten, bare det å støvsuge gulvet eller sette på en klesvask er slitsomt.  

Sykehusbagen: har pakket litt, men mangler fortsatt endel. 

Høygravid: Jepp!


21 dager igjen <3 
 
Jeg har litt forskjellig spørsmål for hver gravidoppdatering, slik at det blir litt variasjon. Merker allerede nå at det er gøy å gå tilbake å lese om de første ukene, så jeg er glad jeg startet denne bloggen i starten av svangerskapet. 

På vei: 37 uker, 36+0. Nå begynner det å nærme seg, 95% av alle fødsler skjer mellom uke 37 og 42. 89% av graviditeten er nå over.

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 31 dager igjen, i dag er det akkurat en måned til termin.

Neste kontroll: har ny kontroll 16 august, om en uke. På forrige kontroll hadde jeg litt høyt blodtrykk, og pittelitt proteiner i urinen, men jordmoren sa det ikke var farlig, så da stoler jeg på det. 

Navn: har et klart, så vi håper det passer. 

Utålmodig: nå kan det jo skje ting når som helst, men har hørt at førstegangsfødene som regel går på overtid, så må smøre meg med tålmodighet. 

Innkjøp denne uken: fikk så mye fint på babyshoweren, så nå er snart alt på plass. Fikk også leandervuggen av mamma, den har jeg ønsket meg og vurdert å kjøpe lenge. Nå mangler vi bilstol (som forhåpentligvis blir fikset i løpet av uken), vognpose, litt stellesaker og trekk til vuggen. 

Mammaklær: har malt i alle mammabuksene mine, så har kun en tights å gå i akkurat nå haha. Sverger til kjoler om dagen, det er det mest behagelige med denne store magen! For nå er den stoor synes jeg. 

Søvn: jeg sover så dårlig, finner ingen god stilling å ligge i på grunn av den store magen, og flyr opp på toalettet hvertfall (!!) en gang i timen. Dette er vel bare starten på hva jeg har i vente når den lille kommer.

Strekkmerker: ingen, selv om jeg har vokst utrolig mye de siste ukene. 

Hevelser og vann i kroppen: ja, nå merker jeg det i både hender og føtter, og litt ellers på kroppen. Sko passer ikke lenger, ringene går ikke av osv. 

Har magen begynt å vise: ja, om den har da, nå er den stor!

Aktivitet: Kjenner små føtter bevege seg der inne👣 Han ligger å sparker stort sett på de samme stedene hele tiden, så det kan gjøre litt vondt til tider. 

Babyrom: vi har barnerom i leiligheten, men har ikke begynt å gjøre noe der enda, nå er det bare fylt opp med ting som skal kastes etter oppussingen. Han skal uansett ikke sove på det rommet på en god stund, så vi tenkte at det rommet var det siste vi pusser opp. Er mer enn nok med å pusse opp det vi driver med nå, vil jo komme inn i leiligheten før han kommer til verden. 

Sulten: Veldig sulten om morningen, ellers helt vanlig tror jeg. 

Mat craving? fortsatt denne melken da! Men får jo sånn halsbrann hvis jeg ikke drikker melk, så blir jo ekstra mye pga det. Drikker en 1,75 l om dagen, minst. Ellers knasker jeg isbiter, fått veldig dilla på det. Lurer på om vi ikke må skaffe oss en isbitmaskin i den nye leiligheten!

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Ikke noe spesielt, men er mye kvalm om morningen etter jeg har spist frokost. 

Hodet ned: Ja, han ligger med hodet ned, og det er rett før det fester seg i følge jordmor. 

Ser frem til? Ser frem til å bli kjent med den lille gutten jeg har hatt i magen min i snart ni måneder, og til å få tilbake kroppen min, slik at jeg kan gjøre ting og styre rundt som jeg vil uten å bli såå sliten. 

Tungt: ja, blir fort andpusten, og hverdagslige ting er plutselig ikke bare bare. 

Plager: h.a.l.s.b.r.a.n.n, men det hjelper myye med melk, men man kan jo ikke gå rundt med en melkekartong overalt heller. Ellers litt sånn småtteri som at jeg ikke får sove, mye kvalm, blir fort sliten, kynnere hvis jeg anstrenger meg eller går fort osv. Glad det bare er en måned igjen nå!

Savner du noe? savner å kunne trene, spise hva jeg vil og slippe å være sliten. 

Sykehusbagen: den er ikke klar, men må snart begynne å kjøpe inn ting. Vet sånn ca hva jeg trenger. 

Høygravid: Jepp! 
Jeg ante fred og ingen fare da jeg kjørte opp mot huset til mamma, på en ellers rolig søndag. Det jeg ikke visste var at på terassen sto det en gjeng blide venninner og to kommende bestemødre som hadde ordet babyshower for meg. Jeg ble møtt av ballonger, kake, cupcackes, bleiekaker, quiz og masse gaver, og dagen var bare veldig veldig koselig! Lille gutten i magen fikk masse fint, som jeg skal vise i et innlegg senere. Han er heldig som har så mange snille "tanter". Jeg setter så pris på å ha alle disse fantastiske menneskene rundt meg, og får ikke takket dere nok for at dere er her for meg. Under graviditeten har jeg merket ekstra godt hvor glad jeg er for å ha så mange gode venninner og familien rundt meg, det betyr alt ♥

Processed with VSCO with hb2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tusen takk for en fiiin dag!
 
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: er gravid i uke 35, 34+4, og det er 41 dager igjen. I dag er jeg offesielt høygravid! 

kjønn: lille gutten vår ♥navn: tror vi har funnet navn nå, gjenstår å se når vi ser han. Er hvertfall et som står mye høyere enn de andre, så jeg håper det passer:-) 

aktivitet innenfra: ja! nå tror jeg det begynner å bli trangt inni der, for han sparker virkelig fra seg enkelte ganger. Begynner faktisk å gjøre dirkete vondt, og det går hardt utover ribbeina mine om dagen, haha. Men det er veldig koselig å kjenne på sparkene. Nå kan jeg også gjette om det er en fot eller en hånd jeg kjenner, og det er nesten så jeg kan ta tak i den fra utsiden, så nå begynner han å bli stor! Faktisk så veier han ca. 2,5 kg nå.  

vann i kroppen: ja nå har jeg fått litt vann i kroppen, merker det spesielt hvis jeg sitter eller står lenge, da blir føttene mine dobbelt så store. 

leie: sist jordmor kjente på meg lå han med hodet ned, satser på at han fortsatt gjør det. Skal til jordmor igjen denne uken:-) 

innkjøp: har kjøpt et (hvorfor jeg ikke kjøpte fler er et godt spørsmål) håndkle til han, og kluter. Vi har også fått stellebord, stelleveske og ammepute, så da er det i boks, takk Gud! 

utstyr som mangler: Ting begynner å komme på plass, med det er fortsatt masse som mangler. Nå mangler vi bilstol, vognpose, babynest, litt div av klær, brystpumpe, babygym, dyne + madrass og sengetøy til vuggen, smokker og flasker, bæresele ++. Vurderer også å kjøpe den fine leander vuggen å henge i taket. Da kan jeg henge den i stua på dagtid, og ta den inn på rommet vårt om natta, den hadde passet såå fint inn i leiligheten vår! 

plager: er jo det samme som før, kvalme, halsbrann og bekkenløsning. Er også veldig sliten om dagen, og skal ikke mye til før jeg må sette meg ned. Bare det å gå opp trappa er et ork, for ikke å snakke om å sette på seg sokker eller ta opp ting som jeg mister på gulvet, haha, hadde det ikke vært for at vi har hunder (som spiser på alt de kommer over) hadde jeg nok bare latt det jeg mistet på gulvet blitt liggende der til noen andre kan ta det opp! Trøster meg med at det ikke er lenge igjen nå. 

matlyst: matysten er der, spesielt om morningen! Er alltid skikkelig sulten når jeg står opp.  

cravings: fortsatt melk, og helst med nesquick kuler i! Lukten av peanøtter eller tanken på peanøttsmør gjør meg kvalm.. jeg som var så glad i peanøttsmør før!! Knasker alltid isbiter om kveldene. 

utålmodig: nja skulle gjerne hatt han her nå, men synes da han må vente til hverfall september med å komme ut! 

tungt: ja, er ganske tungt nå

fødselsforventninger: såklart ser jeg ikke akkurat fram til å ha det vondt, for det er jo vondt å ha det vondt haha. Men jeg tenker at det er den mest naturlige ting i hele verden, og kroppen min er faktisk laget for å takle det her. Det siste jeg vil bruke krefter og energi på akkurat nå er å grue meg til fødselen, når jeg ikke aner hva det er jeg går til. 
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: er nå i uke 33, 32+2, og det er 57 dager igjen til termin. 79,9% av graviditeten er over. 

kjønn: lille gutten vår ♥navn: dette med navn har vært mye vanskligere enn jeg hadde trodd. Det finnes så mange fine navn, men nå har vi to navn det står mellom, så får vi vente å se til etter fødselen hva som føles riktig. Han skal hvertfall hete August til mellomnavn. 

aktivitet innenfra: ja, veldig varierende. Etter at han la seg med hodet ned følte jeg at det kanskje ble litt mindre aktivitet. En dag hadde jeg ikke kjent noe liv i det hele tatt, og ble så klart bekymret. Ringte til føden og fikk komme dit med en gang. Når jeg la meg ned med ctg på magen, fant de hjertelyd og han sparket masse masse. Haha, hvor typisk er ikke det. Men det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite. Noen ganger er han helt crazy inni der, og sparker og romsterer som bare det, til tider slik at det gjør vondt for meg! Han hikker også ofte, spesielt etter jeg har spist eller drukket noe søtt. Det er rart å tenke på at om bare noen uker er disse sparkene borte, og vi har en liten guttebaby. 

babyens søvnmønster: han sover når jeg er aktiv, og hvis jeg legger meg ned for å hvile er det full fart inni magen. Spesielt om kvelden når jeg legger meg.

vann i kroppen: tja litt, ikke noe særlig.

leie: på ultralyd i uke 30 lå han i seteleie, men da jeg var hos jordmor forrige uke hadde han snudd seg med hodet ned. 

innkjøp: litt ullklær fra lillelam, de har så mye fint. Ellers ingenting spesielt. 

utstyr som mangler: det er så mye.. begynner å bli stressa, nå er det jo bare 7 uker igjen! Men vil som sagt få på plass det vi har av ting i leiligheten først, og deretter se hva vi trenger. Vet hvertfall at vi mangler bilstol, vognpose, stellebord, dyne + madrass til vuggen, smokker og flasker, bæresele, newborn stol til trip trap, litt klær, uro, brystpumpe + alt av ammeutstyr, babynest og sikkert masse annet jeg ikke kommer på i farta. 

plager: vært mye kvalm og kastet opp litt i det siste.. skulle egentlig til leiligheten for å gjøre ferdig stua i dag, men Max måtte ta det alene siden jeg ikke er i form. Blodprosenten min var lav da jeg var hos jordmor forrige uke, så det forklarer hvorfor jeg har vært så sliten i det siste. Bekkenet er jo heller ikke bra, og sliter fortsatt med halsbrann. Gleder meg til å få kroppen min tilbake.

matlyst: om morningen er jeg ekstremt sulten og kan spise alt vi har i kjøleskapet. Men etterhvert som dagen går får jeg egentlig bare mindre og mindre matlyst. 

cravings: vann med isbiter! Også har jeg så lyst på red bull om dagen, men må holde meg i skinnet noen uker til. 

utålmodig: ja og nei. Hadde vært litt krise om han kom nå med tanke på at vi ikke har ting på plass, men samtidlig er jeg såå klar for å få han ut! 

tungt: nå skjønner jeg hva folk mente når de spurte om det var tungt i starten. JA, nå er det tungt!:-)

fødselsforventninger: fikk litt noia da jeg var på sykehuset her en dag må jeg ærlig innrømme. Tenker ikke så mye på det, må bare ta det som det kommer. 

 
Det er utrolig hvor mye jeg trodde jeg visste om graviditet, men sannheten er at jeg tydeligvis ikke hadde peiling før jeg ble gravid selv. Alle svangerskap er forskjellige, og man vet ikke hva man har i vente før man er midt oppi det hele. Nå skal det sies at det er veldig mye fint med å være gravid også, men her er en liste over ting jeg gjerne skulle visst før mitt svangerskap:

MORGENKVALMEN - som det så fint heter. For min del kunne man like godt kalt det "hele dagen-kvalme", for det var slett ikke bare om morningen. Og at det går over i uke 12, puh... Jeg slet med kvalme og oppkast lenge, og det er veldig utmattende å ikke få i seg noe som helst mat, og bare fly frem og tilbake til badet hele dagen. Kan ikke si at jeg var en solstråle på den tiden akkurat. Det var vanskelig å nyte graviditeten i starten. Men fy søren så deilig da det gikk over! Husker jeg satt så pris på de små tingene jeg etterhvert klarte, bare det å gå på butikken selv haha. Men ingen fortalte meg at denne kvalmen kunne dukke opp igjen senere i svangerskapet. Det er ikke på langt nær så ille som i starten, men uansett slitsomt å gå rundt å være kvalm. 

LUKTESANS - for en luktesans man får! Jeg måtte etterhvert be Max slutte å bruke parfyme, for det luktet så skikkelig sterkt haha. Kjøpte meg en parfyme jeg synes luktet såå godt rett før jeg ble gravid, men nå takler jeg den ikke. Blir rett og slett kvalm hvis jeg tar den på meg. Heldigvis er luktesansen tilbake til normalen nå, det var aller verst i første trimester, men den parfymen takler jeg fortsatt ikke. 

KRAMPER - våkner med kramper i leggene hver eneste natt nå. Det er tydeligvis helt normalt og ufarlig, men veldig ubehagelig! 

TETT NESE - trodde ikke dette hadde noe med svangerskapet å gjøre, men der tok jeg feil. Etter å hatt konstant tett nese i flere uker måtte jeg etterhvert google hva det kunne komme av. Det kommer av økt blodtilførsel til alle slimhinner, noe som fører til at slimhinnene i nesen svuller opp. Nå er jeg avhengi av nesespray... håper jeg slipper å være det etter svangerskapet. 

BEKKENLØSNING - jeg hadde hørt ordet, og jeg hadde hørt at det kunne gjøre skikkelig vondt, men jeg visste egentlig ikke helt hva det var. I det kvalmen slapp, begynte jeg å jobbe for fult igjen. Det var kanskje ikke det lureste jeg gjorde, for dette førte jo til at jeg nesten ikke klarte å gå fordi jeg hadde "vondt nederst i ryggen". Trodde jeg. Det jeg ikke visste var at det var dette som var bekkenløsning. Hadde jeg googlet hva bekkenløsning var, og hvor man kunne få vondt, hadde jeg kanskje ikke presset meg så hardt på jobb som jeg gjorde.

VARMEN - jeg fryser egentlig konstant, men nå som jeg er gravid er det helt motsatt. Fy søren så varmt det er, haha. Om kvelden må jeg dusje å legge meg med vått hår som kan kjøle meg ned litt om nettene. 

MÅ ALLTID TISSE - jeg er tørst hele tiden, og drikker derfor mye vann. Men, når man har en 1400 g baby liggende å presse på blæra, fører dette til at jeg må løpe frem og tilbake på toalettet hele tiden. 

HÅR PÅ MAGEN - haha det hørtes fælt ut. Er ikke så ille som det høres ut. Men jeg har fått mye mer dun på magen enn jeg hadde før. Det skyldes, som alt annet, hormonforandringer, og blir mest sannsynlig som normalt etter fødselen. 

FÅR.IKKE.PUSTE - noen ganger er det vanskelig å puste ordentlig. Jordmor sa det er fordi han ligger å presser på lungene mine. 

Processed with VSCO with f2 preset

KJENNER DU DEG IGJEN?♥
På torsdag var vi på 3D ultralyd for å se hvordan det står til med lille gutten i magen min. Alt var heldigvis bra, han vokser som han skal, og veier nå ca 1375 g. Det var heller ingen tvil om at det er en gutt som bor der inne. Han lå i seteleie, med både bein, armer og navlesnor foran ansiktet, så det var ikke lett å få tatt bilder, men vi fikk noen. Han var veldig aktiv i magen da vi var der, gjespet, åpnet øynene og romsterte rundt, morsomt å se. Egentlig burde vi ventet enda noen uker med å ta 3D ultralyd fikk vi beskjed om, men det får bli med denne ene gangen, koster jo tross alt en god del penger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Jeg klarer snart ikke henge med lenger, tiden går så fort. Uke 30 allerede! To og en halv måned igjen av svangerskapet. Merker det begynner å bli litt tyngre nå. Jeg klarer ikke holde samme tempoet som før, og må ofte stoppe opp for å hvile hvis jeg skal gå et lite stykke haha. Kynnere har jeg hatt en stund, men merker de veldig godt nå. Det er ikke så vondt, mest ubehagelig.

termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: uke 30, 29+1. 72,1% av graviditeten er over.

dager igjen av svangerskapet: 79 dager igjen.

høygravid: nei

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, kjenner bevegelser hele tiden. Kommer noen skikkelige spark mot ribbeina mine iblant, ikke så behagelig. Mistenker at han har lagt seg med hodet ned, for det er mye spark øverst på magen. Kommer nok til å savne sparkene når magen blir borte. 

plager: har fortsatt plager med bekkenet og halsbrann. Jordmor anbefalte meg noen tyggetabletter mot halsbrann som heter Gaviscon. De hjelper litt, men smaker heeelt forferdelig. Melk hjelper også litt. 

kjønn på babyen: en gutt

navn: nå har vi faktisk funnet et navn som begge liker. Problemet er bare at navnet er litt rart, om jeg kan si det? Man forbinder det kanskje litt med en 50 år gammel mann haha. Likevel synes jeg det var så rart at det ble skikkelig søtt, og jeg ble så glad av å høre det! Blir egentlig bare mer og mer glad i det navnet. Vi har valgt og holde fornavnet hemmelig frem til fødsel, men han skal hete August til mellomnavn. Rett og slett fordi jeg heter Juni! 

hvordan sover du om natten: sover dårlig, våkner opp hele tiden. 

fødselsforventninger: jeg tenker at det kommer til å gjøre vondt, veldig vondt, men jeg klarer likevel ikke grue meg noe særlig. Gleder meg bare til å få lille gutten vår i armene!

ukens cravings: spiste en hel kurv med nektariner en dag... ups!! Men det er jo så godt. Har ikke hatt cravings på noe spesielt under svangerskapet, er mer at jeg plutselig kan få lyst på en ting, og da jeg ha det med en gang. 

humør: så lenge jeg får det som jeg vil er jeg fornøyd, heheh

vektøkning: gått mye opp og ned! Før jeg ble gravid veide jeg 55, og de første mnd av svangerskapet var jeg jo så dårlig, så da gikk jeg ned til 52. Nå veier jeg 59! Jeg ligger akkurat på samme vekta som mamma gjorde da hun gikk gravid med meg, det er litt morsomt. 

kontroll: i morgen skal vi på 3D ultralyd! Gleder meg, og er spent på om vi får se noen likhetstrekk på enten meg eller Max. Mistenker at han kommer til å ligne på Max, da han har mye mer markerte trekk enn det jeg har. 

strekkmerker: nei, bare venter på å finne det første strekkmerket haha

innkjøp: prøver å ikke kjøpe så mye før vi kommer inn i ny leilighet osv. Men klarer ikke dy meg helt da, har kjøpt en vippestol og litt klær!
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: uke 27, 27+6

dager igjen av svangerskapet: 95 dager igjen.

høygravid: nei

ukens must have(s): lette og løse klær, som ikke strammer, haha. Magen vokser masse om dagen, og det minker med passende klær i klesskapet. Har vært så deilig med sol og varmt de siste dagene, for kjole er jo perfekt for den voksende magen.

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, det er veldig koselig å kjenne den lille sparker, merker han blir sterkere og sterkere

plager: halsbrann.. bekkenet... men ting har blitt bedre nå som jeg tar det med ro. Sliter også med å få puste ordentlig til tider, det er veldig slitsomt. Snakket med jordmor om det, og hun sa det var helt vanlig, fordi babyen ligger å presser på lungene

kjønn på babyen: en gutt!

navn: klarer ikke bli enige haha

hvordan sover du om natten: sover godt, men må jo opp å tisse hundre ganger i løpet av natta

fødselsforventninger: jeg vet jo ikke hva jeg har i vente, så jeg gleder meg litt faktisk, om det er lov å si det

ukens cravings: alt! Har lyst på noe hele tiden. Måtte ned på butikken å kjøpe lollipopis her om dagen, måtte ha det!

humør: sulten eller trøtt = sint, mett og opplagt = blid, stort sett blid

vektøkning: gått mye opp og ned, men gått opp 3 kg hvis jeg går ut fra hva jeg veide før jeg ble gravid.

kontroll: 3D ultralyd 23 juni, det gleder jeg meg skikkelig til!

innkjøp: har ikke kjøpt noe i det siste, fått en fin vugge av pappa som jeg brukte da jeg var liten! Koselig å arve:-)

strekkmerker: nei, bare venter på å finne det første strekkmerket haha
Hvor kule var ikke disse adidas sparkedressene? Ble forelsket med en gang. Lille gutten vår kommer til å bli superkjekk i de. 

Processed with VSCO with c1 preset


 
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: uke 25, 24+1, og 59,7% av graviditeten er over.

dager igjen av svangerskapet: 114 dager igjen.

høygravid: nope, men om 3 uker går jeg inn i siste trimester, så tiden går så fort.babyen er så stor som: en blomkål. Barnet er ca. 30 cm langt fra hodet til føttene og veier ca 680 gram i starten av uken og ca 790 gram i slutten. 

ukens must have(s): lette og løse klær, som ikke strammer, haha. Magen vokser masse om dagen, og det minker med passende klær i klesskapet. Har vært så deilig med sol og varmt de siste dagene, for kjole er jo perfekt for den voksende magen.

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, kjenner han hver dag. Spesielt når jeg ligger på ryggen og slapper av! 

plager: bekkenet...  Sliter mye med ryggen om dagen, enkelte dager når jeg har stått og gått mye klarer jeg ikke gå når det nærmer seg kvelden. Og bare det å snu seg i senga.. au. Har blitt halvt sykemeldt, og må prøve å ta det med ro fremover. Får også veldig lett halsbrann. 

kjønn på babyen: en gutt!

navn: det er så mange fine navn, men å finne det ene som man virkelig vil ha, det er vanskelig. 

hvordan sover du om natten: sover som en stein!

fødselsforventninger: gruer meg litt, men ser jo frem til det, er spent på å kjenne på smertene som alle snakker om, haha. Max skal være med på fødselen, og det er jeg så glad for. Han er jo en pyse når det kommer til blod og sånn, så det kan bli spennende hvordan han takler situasjonen;-) Har også tenkt på det å bruke badekar!

ukens cravings: hele svangerskapet har jeg drukket mengder med melk, men nå har jeg ikke cravings på det lenger, haha, merkelig. Vannmelon, moreller og farris har blitt en favoritt den siste uken. 

humør: er i godt humør, klarer å nyte det å være gravid! 

vektøkning: har ikke veid meg den siste uken, men forrige uke hadde jeg gått om 3 kg. Gikk ned mye i starten. Hele svangerskapet har jeg ligget på akkurat den samme vekta som mamma gjorde når hun var gravid med meg, litt morsomt. 

kontroll: endelig fått bestilt 3D ultralyd, men det er ikke før i slutten av juni. Neste kontroll er på mandag:-)

innkjøp: har kjøpt vogn, og litt klær, fortsatt mye vi mangler!

strekkmerker: nope, smører meg med olje og bodylotion hver dag.  
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: nå er jeg i uke 21, 20+6. 22 uker i morgen, tiden flyr.

dager igjen av svangerskapet: 137 dager igjen.

babyen er så stor som: en kokosnøtt!

ukens must have(s): kjøpte meg et par gravidtights her om dagen, og har ikke gått i annet siden. Det er jo så behagelig i forhold til busker som strammer her og der, og alle klærne mine begynner jo å bli for små nå. Nå kan jeg heller ikke gå å snoke i skapet til mamma lenger heller, alt er jo for smått. I tillegg prøver jeg å bruke bio oil hver dag på magen, over brystene og på lår/rumpe, kanskje jeg er heldig å unngår strekkmerker. Dessuten lukter den jo så godt!

kjenner du mye til den lille mageboeren: hver dag, og det er jo så koselig. Han sparker masse når jeg legger meg om kvelden, og jeg kan se tydelig utenpå magen at han romsterer fælt inni der.

plager: har fortsatt dager hvor jeg ikke klarer å gjøre noe fordi jeg er så kvalm og kaster opp, det er skikkelig kjedelig. Men heldigvis blir det færre og færre av disse kjipe dagene. Ryggen har også begynt å svikte litt, spesielt etter lange dager på jobb.

kjønn på babyen: jeg har siden tidlig i svangerskapet vært nesten helt sikker på at det er ei jente, men der tok jeg feil! Vi venter en liten prins.

hvordan sover du om natten: ah, det er et kapittel for seg selv. Sover dårlig, for å si det mildt. Hvis jeg først sovner, er det som regel på morningen, og da våkner jeg alltid igjen, av hundene, eller noen som skal på jobb, og da er jeg jo lys våken igjen. Håper jeg snart får sove litt igjen, slik at jeg kan være uthvilt om dagen.

fødselsforventninger: har ikke begynt å tenke så mye på det. Gruer meg jo litt, men aner jo ikke hvordan det er. Det eneste jeg tenker er at det kommer til å gjøre vondt, skikkelig vondt, men at vi får en fantastisk premie.

ukens cravings: melk og blåbær. Har aldri drukket så mye melk som det jeg gjør nå som jeg er gravid. Helt siden starten har jeg sikkert drukket en liter med melk om dagen haha. Og blåbær da, mmmm... frukt og bær generelt, da er jeg fornøyd! Har skikkelig lyst på pavlova akkurat nå haha, kanskje jeg må lage meg det senere i dag.

humør: joda, det går jo opp og ned. Stakkars Max får gjennomgå. Lunta er ikke akkurat så lang om dagen, men tror det har noe med stresset før eksamen å gjøre også. Gleder meg sånn til å bli ferdig!

vektøkning: gikk først ned 3 kg fordi jeg var så dårlig, men har gått opp igjen 2 kg nå, så det kommer seg! Denne kroppen får hvertfall nok mat om dagen, det er det ingen tvil om.

kontroll: var hos jordmor forrige tirsdag, og alt er som det skal.

innkjøp: har kjøpt vogn, og litt klær, fortsatt mye vi mangler!

strekkmerker: ingen enn så lenge, krysser fingrene.
Hele desember følte jeg at kroppen ikke ville henge med. Hverdagen min var hektisk, og det var en periode jeg hadde alt for mye å gjøre. Jeg kunne sovne hvor som helst, og var hele tiden så veldig veldig sliten. Trodde etterhvert jeg rett og slett hadde gått på en smell.

Natt til nyttårsaften fikk jeg ikke sove. Det var da det egentlig gikk opp for meg. Tanken om at jeg kunne være gravid hadde streifet meg, men nå var jeg av en eller annen grunn helt sikker. Vi hadde kjøpt en graviditetstest, og da klokken bikket 07 fant jeg ut at jeg like greit kunne ta den, det nyttet ikke å ligge i senga å tenke uten å vite. Jeg tok testen, men var redd for å se på den. Vi hadde jo selvfølgelig kastet esken som testen lå i, så da det dukket opp et plusstegn på testen, sa det oss ingenting. Haha, så dumme vi var. Etter en time med google, fant vi ut at herregud, den er jo positiv. Selv om jeg var helt sikker på at jeg var gravid sekunder før, benektet jeg hele greia, det kunne jo ikke stemme. Vi dro ned på apoteket for å kjøpe enda en test. Denne testen sto det klart og tydelig: gravid 2-3. Det var ikke tvil. Okei, hva i alle dager gjør vi nå? Jeg har alltid gledet meg til å bli mamma, og har sagt at om jeg blir gravid, tar jeg ikke abort. Det er noe jeg har gått gjennom før, og skal aldri aldri aldri gjøre en gang til. Max var veldig støttende, og var bare positiv til hele greia. Han ville heller ikke at jeg skulle ta abort, så vi la fort fra oss den tanken. Det er jeg glad for i dag ♥

Det var nyttårsaften, og vi hadde invitert til fest her hjemme. Jeg hadde ikke sovet et sekund, nettopp fått vite at jeg var gravid og skulle få huset fullt med gjester. Å avlyse festen var jo utelukket, hva skulle jeg si? Superstressa som jeg var, fikk jeg kjøpt en mozell, og helt den over i en tom flaske med prosecco. Å late som ingenting var planen. Og den fungerte. Til en viss grad. Haha, for et styr. 

Fra uke 8 til uke 16 hang jeg konstant over doskåla. Nå er jeg 18 uker på vei, og endelig er formen bedre. Jeg er snart halvveis i svangerskapet, det er helt merkelig å tenke på. På mandag skal vi på ultralyd, forhåpentligvis er alt bra, og vi får kanskje vite kjønnet på den lille. Jeg gleder meg skikkelig skikkelig! Ting begynner endelig falle på plass, og vi gleder oss masse til å bli en familie på tre ♥
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits