...du finner gleden i noe så kjipt som et bestikk. Klarte ikke gå forbi dette uten å plukke det med meg, og lucky me så var det 50% på det i tillegg! Vi får nøkkel til ny leilighet allerede på fredag, og trenger alt av ting, så det passet jo fint. Det er litt som må gjøres før vi flytter inn, men det gjør meg ingenting, for da får vi satt vårt preg på det. Gleder meg skikkelig til å begynne å innrede, det blir spennende. Mye som skjer fremover nå♥
 
Dette må være favorittsuppen av alle supper akkurat nå! Er veldig glad jeg fikk kokeboken "Trines mat" i gave, for den kommer til å bli brukt mye fremover. Såå mye godt jeg har lyst til å lage. Prøvde meg på den indiske kyllingsuppen i dag, og fy søren så god den var. Anbefales på det sterkeste. 

♥ 1 liten løk, 1-2 finhakket hvitløksfedd, 1/2 finhakket rød chili, 1 ss fersk ingefær, 2-3 grovt revet gulrøtter, 1 syrlig epte grovt revet, 2 ts karri, 9 dl kyllinkraft eller kyllingfond, 2 dl kokosmelk, 3-4 kyllingfileter i biter, litt salt, frisk koriander. 

♥ hakk og riv ingrediensene, fres løken i en nøytral olje. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre noen minutter på svak varme. Tilsett gulreøøter, epler og karri og la dette surre noen minutter før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter. Kjør med stavmikser om du ønsker en jevn suppe. Del kyllingfileten, og stek de på middels varme. De trenger ikke være helt gjennomstekt. Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter til kyllingen er gjennomkokt.

♥ Nanbrød er veldig godt til. Skulle gjerne laget disse fra bunnen av også, det hadde sikkert vært enda bedre, men tiden strakk ikke til i dag dessverre. 

♥ Rett før servering rører du inn rikelig med hakket koriander. 
God onsdag morgen! Jeg er definitivt ikke et A-menneske, men det er jo faktisk deilig å starte dagen tidlig. Spesielt når man ikke må haste av sted, og kan bare nyte en god frokost og en kopp kaffe i senga. Nå som magen begynner å bli stor er det ubehagelig å gå med bh med spiler, så jeg har (med glede) byttet ut disse bhene med blondebher. Det er så deilig. Og så pent. Fikk denne fra Ganni av min snille svigermor på bursdagen min i går, den kommer til å bli brukt mye fremover. LITT LUKSUS I HVERDAGEN ♥
 
Det er utrolig hvor mye jeg trodde jeg visste om graviditet, men sannheten er at jeg tydeligvis ikke hadde peiling før jeg ble gravid selv. Alle svangerskap er forskjellige, og man vet ikke hva man har i vente før man er midt oppi det hele. Nå skal det sies at det er veldig mye fint med å være gravid også, men her er en liste over ting jeg gjerne skulle visst før mitt svangerskap:

MORGENKVALMEN - som det så fint heter. For min del kunne man like godt kalt det "hele dagen-kvalme", for det var slett ikke bare om morningen. Og at det går over i uke 12, puh... Jeg slet med kvalme og oppkast lenge, og det er veldig utmattende å ikke få i seg noe som helst mat, og bare fly frem og tilbake til badet hele dagen. Kan ikke si at jeg var en solstråle på den tiden akkurat. Det var vanskelig å nyte graviditeten i starten. Men fy søren så deilig da det gikk over! Husker jeg satt så pris på de små tingene jeg etterhvert klarte, bare det å gå på butikken selv haha. Men ingen fortalte meg at denne kvalmen kunne dukke opp igjen senere i svangerskapet. Det er ikke på langt nær så ille som i starten, men uansett slitsomt å gå rundt å være kvalm. 

LUKTESANS - for en luktesans man får! Jeg måtte etterhvert be Max slutte å bruke parfyme, for det luktet så skikkelig sterkt haha. Kjøpte meg en parfyme jeg synes luktet såå godt rett før jeg ble gravid, men nå takler jeg den ikke. Blir rett og slett kvalm hvis jeg tar den på meg. Heldigvis er luktesansen tilbake til normalen nå, det var aller verst i første trimester, men den parfymen takler jeg fortsatt ikke. 

KRAMPER - våkner med kramper i leggene hver eneste natt nå. Det er tydeligvis helt normalt og ufarlig, men veldig ubehagelig! 

TETT NESE - trodde ikke dette hadde noe med svangerskapet å gjøre, men der tok jeg feil. Etter å hatt konstant tett nese i flere uker måtte jeg etterhvert google hva det kunne komme av. Det kommer av økt blodtilførsel til alle slimhinner, noe som fører til at slimhinnene i nesen svuller opp. Nå er jeg avhengi av nesespray... håper jeg slipper å være det etter svangerskapet. 

BEKKENLØSNING - jeg hadde hørt ordet, og jeg hadde hørt at det kunne gjøre skikkelig vondt, men jeg visste egentlig ikke helt hva det var. I det kvalmen slapp, begynte jeg å jobbe for fult igjen. Det var kanskje ikke det lureste jeg gjorde, for dette førte jo til at jeg nesten ikke klarte å gå fordi jeg hadde "vondt nederst i ryggen". Trodde jeg. Det jeg ikke visste var at det var dette som var bekkenløsning. Hadde jeg googlet hva bekkenløsning var, og hvor man kunne få vondt, hadde jeg kanskje ikke presset meg så hardt på jobb som jeg gjorde.

VARMEN - jeg fryser egentlig konstant, men nå som jeg er gravid er det helt motsatt. Fy søren så varmt det er, haha. Om kvelden må jeg dusje å legge meg med vått hår som kan kjøle meg ned litt om nettene. 

MÅ ALLTID TISSE - jeg er tørst hele tiden, og drikker derfor mye vann. Men, når man har en 1400 g baby liggende å presse på blæra, fører dette til at jeg må løpe frem og tilbake på toalettet hele tiden. 

HÅR PÅ MAGEN - haha det hørtes fælt ut. Er ikke så ille som det høres ut. Men jeg har fått mye mer dun på magen enn jeg hadde før. Det skyldes, som alt annet, hormonforandringer, og blir mest sannsynlig som normalt etter fødselen. 

FÅR.IKKE.PUSTE - noen ganger er det vanskelig å puste ordentlig. Jordmor sa det er fordi han ligger å presser på lungene mine. 

Processed with VSCO with f2 preset

KJENNER DU DEG IGJEN?♥
Det første jeg gjør når jeg våkner om morningen er å lage meg frokost. Før det virker jeg rett og slett ikke. Det skal ikke så mye til, vaniljeyoghurt, friske blåbær og litt havregryn, vips så har du en enkel, god og mettende frokost! Jeg er veldig glad i både yoghurt og blåbær, så dette er en stor favoritt hos meg.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset
A BOWL WITH BLUEBERRY, YOGHURT AND MUSLI ♥
 
På torsdag var vi på 3D ultralyd for å se hvordan det står til med lille gutten i magen min. Alt var heldigvis bra, han vokser som han skal, og veier nå ca 1375 g. Det var heller ingen tvil om at det er en gutt som bor der inne. Han lå i seteleie, med både bein, armer og navlesnor foran ansiktet, så det var ikke lett å få tatt bilder, men vi fikk noen. Han var veldig aktiv i magen da vi var der, gjespet, åpnet øynene og romsterte rundt, morsomt å se. Egentlig burde vi ventet enda noen uker med å ta 3D ultralyd fikk vi beskjed om, men det får bli med denne ene gangen, koster jo tross alt en god del penger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Hei fredag!

Blir en stille og rolig st.hans feiring for vår del. Planen er å male et sofabord med kalkmaling, slik at det vil se ut som betong på en måte. Spent på å se resultatet, blir det sånn jeg har sett for meg blir det dritkult, men det spørs haha. Legger ut resultatet senere vil jeg tro. Tenk at juni snart er over allerede, det har gått så utrolig fort. Vil at sommeren skal vare leenge, samtidlig som jeg gleder meg til den er over, for da kommer jo lille gutten vår. I stad leste jeg at det er vanlig å bli født mellom uke 38 og 42, og på tirsdag er jeg jo i uke 31. Nå begynner det å nærme seg! Kjøpte denne jakken på bik bok her en dag. Likte fargen på den, og tenkte at når jeg først finner noe med litt farger som jeg faktisk liker, så må jeg nesten kjøpe den haha. Jeg er så dårlig på å gå med farger. Det blir alltid til at jeg setter på meg noe svart, grått eller hvitt. 
Processed with VSCO with c1 preset


Processed with VSCO with c1 preset


Har cravings på alt av frukt om dagen, det er så friskt og godt. Såå i dag har vi kjøpt både plommer, fersken, aprikos, jordbær og vannmelon, nå skal jeg kose meg jaaa:-):-)

 
Jeg klarer snart ikke henge med lenger, tiden går så fort. Uke 30 allerede! To og en halv måned igjen av svangerskapet. Merker det begynner å bli litt tyngre nå. Jeg klarer ikke holde samme tempoet som før, og må ofte stoppe opp for å hvile hvis jeg skal gå et lite stykke haha. Kynnere har jeg hatt en stund, men merker de veldig godt nå. Det er ikke så vondt, mest ubehagelig.

termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: uke 30, 29+1. 72,1% av graviditeten er over.

dager igjen av svangerskapet: 79 dager igjen.

høygravid: nei

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, kjenner bevegelser hele tiden. Kommer noen skikkelige spark mot ribbeina mine iblant, ikke så behagelig. Mistenker at han har lagt seg med hodet ned, for det er mye spark øverst på magen. Kommer nok til å savne sparkene når magen blir borte. 

plager: har fortsatt plager med bekkenet og halsbrann. Jordmor anbefalte meg noen tyggetabletter mot halsbrann som heter Gaviscon. De hjelper litt, men smaker heeelt forferdelig. Melk hjelper også litt. 

kjønn på babyen: en gutt

navn: nå har vi faktisk funnet et navn som begge liker. Problemet er bare at navnet er litt rart, om jeg kan si det? Man forbinder det kanskje litt med en 50 år gammel mann haha. Likevel synes jeg det var så rart at det ble skikkelig søtt, og jeg ble så glad av å høre det! Blir egentlig bare mer og mer glad i det navnet. Vi har valgt og holde fornavnet hemmelig frem til fødsel, men han skal hete August til mellomnavn. Rett og slett fordi jeg heter Juni! 

hvordan sover du om natten: sover dårlig, våkner opp hele tiden. 

fødselsforventninger: jeg tenker at det kommer til å gjøre vondt, veldig vondt, men jeg klarer likevel ikke grue meg noe særlig. Gleder meg bare til å få lille gutten vår i armene!

ukens cravings: spiste en hel kurv med nektariner en dag... ups!! Men det er jo så godt. Har ikke hatt cravings på noe spesielt under svangerskapet, er mer at jeg plutselig kan få lyst på en ting, og da jeg ha det med en gang. 

humør: så lenge jeg får det som jeg vil er jeg fornøyd, heheh

vektøkning: gått mye opp og ned! Før jeg ble gravid veide jeg 55, og de første mnd av svangerskapet var jeg jo så dårlig, så da gikk jeg ned til 52. Nå veier jeg 59! Jeg ligger akkurat på samme vekta som mamma gjorde da hun gikk gravid med meg, det er litt morsomt. 

kontroll: i morgen skal vi på 3D ultralyd! Gleder meg, og er spent på om vi får se noen likhetstrekk på enten meg eller Max. Mistenker at han kommer til å ligne på Max, da han har mye mer markerte trekk enn det jeg har. 

strekkmerker: nei, bare venter på å finne det første strekkmerket haha

innkjøp: prøver å ikke kjøpe så mye før vi kommer inn i ny leilighet osv. Men klarer ikke dy meg helt da, har kjøpt en vippestol og litt klær!
Fine venninner, sol, reker og saltvann.

Jeg er over gjennomsnittet glad i å "kjøre" båt, spise reker og sol, så at vi tok lunsjen ute på et skjær i dag var jo perfff. Norsk sommer på sitt beste. Håper du vil ha mer besøk Julie, for vi har virkelig kost oss her på Nøtterøy❤ I morgen er det dessverre duket for hjemreise, og jeg kan ikke si jeg gleder meg til en lang biltur i varmen.
Hei fra Nøtterøy! Etter noen timer i bil har vi nå ankommet hytta til Julie. Herregud så fint det er her, skikkelig idyll. Her skal vi klare å kose oss i noen dager:-)
Både elsker og hater denne trenden. Smykket gjør veldig mye for å sprite opp et ellers kjedelig antrekk. Det er ikke mye som skal til, og det er de små detaljene som kan endre en look helt. Nå som garderoben blir mindre og mindre for hver dag på grunn av magen, er det greit å kunne ty til slike enkle accessories for å gjøre antrekkene litt mer spennende. 

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with b5 preset
Hva synes du om denne trenden?♥
SATURDAYBLIZZZ

I dag ble det en sen frokost med pannekaker, noe som passet midt i blinken. Senere skal vi ut å spise med familien, men før det skal vi bare slappe av og nyte det fine været. Hvor lenge vil værgudene være med oss denne gangen tro? En rolig og perfekt lørdag i mine øyne. 


BLACK AND WHITE STRIPED SHIRT

Å finne klær når man er gravid er et kapittel for seg selv. Jeg har stått i så mange prøverom, og funnet så mye klær som jeg tenker vil kle en gravid mage, men.. bare nei, det blir aldri sånn jeg ser for meg. Pakket en pappeske med "klær som ikke passer når jeg er gravid", og det ble rimelig tomt i klesskapet mitt. Lå igjen to gravidbukser, to gravidgensere, cardigans og noen kjoler med god stretch. Nå kan jeg faktisk si: jeg har ingenting å ha på meg!! uten at jeg lyver. Falt litt for denne skjorten jeg kjøpte på gina tricot, den passer den gravide magen. Hvis noen vet om fine gravidklær, tar jeg mer enn gjerne mot tips!


Hva er ditt beste klestips til denne voksende magen? ♥
Det er ikke en dans på roser å være gravid i denne varmen, for å si det sånn. Dagen begynte med at jeg spydde ned hele siden på bilen til Martine. I fart. Bare hyggelig. Sikkert enda mer hyggelig for han som kjørte bak haha. At kvalmen går over etter uke 12 er b u l l s h i t. Nå er jeg i uke 29, og sliter fortsatt om morningen. MEN, bilen fikk en vask, og vi kom oss på shopping (det var det viktigste hehhe). Fikk kjøpt litt nødvendige ting til lille gutten i magen. Nå er det faktisk bare 11 uker til termin, hvis ikke jeg teller helt feil. Tiden går så fort. Begynner å bli småstressa over at vi ikke får alt på plass, men det ordner seg nok. Har jo egentlig fortsatt god tid, selv om jeg gjerne skulle hatt alt på plass i går. 
Lille søte Romeo♥
"I take same picture twice, First with my heart then camera."

Gjett hvem som var fornøyd da dette kameraet kom i posten i dag! Da speilreflekskameraet mitt takket for seg her en dag, var det en veldig fin unnskyldning for å skaffe seg Olympus Pen E-PL7. Kameraet både ser bra ut, tar bra bilder, og er akkurat passe stort slik at man lett kan ta det med seg i vesken. Kjøpte også med en 45 mm linse, som er fin å bruke på for eksempel portretter. Har ikke satt meg inn i det enda, men gleder meg til å prøve de ulike funksjonene. Kameraet har wifi for overføring av bilder, flip skjerm for selfies og man kan laste ned en app som brukes som selvutløser på mobilen. Dette må være det perfekte blogg-kameraet ♥
termin: 9. september 2016.

hvor langt på vei: uke 27, 27+6

dager igjen av svangerskapet: 95 dager igjen.

høygravid: nei

ukens must have(s): lette og løse klær, som ikke strammer, haha. Magen vokser masse om dagen, og det minker med passende klær i klesskapet. Har vært så deilig med sol og varmt de siste dagene, for kjole er jo perfekt for den voksende magen.

kjenner du mye til den lille mageboeren: ja, det er veldig koselig å kjenne den lille sparker, merker han blir sterkere og sterkere

plager: halsbrann.. bekkenet... men ting har blitt bedre nå som jeg tar det med ro. Sliter også med å få puste ordentlig til tider, det er veldig slitsomt. Snakket med jordmor om det, og hun sa det var helt vanlig, fordi babyen ligger å presser på lungene

kjønn på babyen: en gutt!

navn: klarer ikke bli enige haha

hvordan sover du om natten: sover godt, men må jo opp å tisse hundre ganger i løpet av natta

fødselsforventninger: jeg vet jo ikke hva jeg har i vente, så jeg gleder meg litt faktisk, om det er lov å si det

ukens cravings: alt! Har lyst på noe hele tiden. Måtte ned på butikken å kjøpe lollipopis her om dagen, måtte ha det!

humør: sulten eller trøtt = sint, mett og opplagt = blid, stort sett blid

vektøkning: gått mye opp og ned, men gått opp 3 kg hvis jeg går ut fra hva jeg veide før jeg ble gravid.

kontroll: 3D ultralyd 23 juni, det gleder jeg meg skikkelig til!

innkjøp: har ikke kjøpt noe i det siste, fått en fin vugge av pappa som jeg brukte da jeg var liten! Koselig å arve:-)

strekkmerker: nei, bare venter på å finne det første strekkmerket haha
Vi er nå endelig i juni måned, og det er så klart min favorittmåned! I dag har jeg absolutt ingenting på planen, det er 24 grader, strålende sol, og det er sommerferie. Det er så deilig. Nå er det bare å nyte de fine dagene, for sommeren i Norge er jo ikke kjent for å vare så lenge. Bildet under beskriver hva jeg skal gjøre i dag:


Ha en fiiiin dag:-)
 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits