Endelig har vi fått på plass leandervuggen i stuen! Det er et fint møbel, og tanken er at han skal bruke denne på dagtid. Vurderer å kjøpe sengehimmel og en fin uro, men synes ikke det gjorde noe at vi ikke har det, så det får vi eventuelt ta etterhvert. Den første tiden kommer jeg sikkert til å bruke babynestet i vuggen, slik at han får det lunt og fint. Veldig fornøyd med at valget falt på denne, og jeg tror den kommer til å bli mye brukt. Barnerommet har jeg så vidt begynt å styre litt med, men det er på langt nær ferdig. Han skal sove med oss den første tiden uansett, så vi stresser ikke med det. Senga er klar, stelleplassen er straaks klar og jeg er klar, så nå kan han bare komme ♥
I dag har jeg gått ut i mammaperm, det vil si at det bare er tre uker til termin! Det er så spennende, for nå kan ting skje når som helst. Må innrømme at jeg begynner å bli litt nervøs. Fredagskveldene er ikke akkurat som før, da jeg som regel jobbet til langt på natt eller var ute med venner. Nå styrer jeg rundt her hjemme, og gjør alt klart til den lille kommer til verden, det er så koselig♥  De neste dagene og ukene skal jeg bruke på å lade opp, og prøve å slappe av så mye som mulig før fødselen. 


Blomster fra svingermor ♥
På vei: Jeg er nå i graviduke 38, 37+3, og 92,6% av graviditeten er over. 

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 21 dager igjen!

Neste kontroll: neste kontroll hos jordmor er 30 august. På tirsdag skal vi på omvisning på fødeavdelingen, spennende. 

Navn: ja jo, har noen på lista, men vi klarer nok ikke bestemme noe før vi ser den lille gutten vår. 

Utålmodig: ja, nå er dagene lange, og jeg går egentlig bare å håper at det skjer noe snart. I går gikk slimproppen (sykt ekkelt ord...), så da fikk jeg liitt noia før jeg googlet haha. Det gikk som oftest 1-7 dager etter at den hadde gått før fødselen var i gang, men det kunne også gå flere uker. 

Innkjøp denne uken: har ikke kjøpt noe selv, men fikk to stooore poser fulle av babyutstyr her en dag, og istad var jeg å hentet en gratis babypakke på rema 1000, så nå er det meste på plass. Nå mangler vi bare bilsete, noe som haster litt. Søvn: etter vi flyttet inn i ny leilighet har jeg sovet veldig godt! 

Strekkmerker: fortsatt ingen strekkmerker, men piercingarret mitt ser jo ikke ut. 

Hevelser og vann i kroppen: ja har fått endel vann i kroppen, men det er vel vanlig nå så sent i svangerskapet. 

Har magen begynt å vise: ja ingen tvil om at jeg er gravid nå hvertfall.

Aktivitet: mindre aktivitet enn før, men når han først sparker merker jeg det godt. Spesielt i ribbeina. Er nok trangt nå. 

Babyrom: barnerommet har vi ikke begynt på enda. 

Sulten: føler ikke jeg spiser mer enn før.  

Mat craving? vann med isbiter og melk. 

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? ingenting spesielt.

Hodet ned: i følge jordmor ligger han langt ned med hodet, og det er festet. 

Ser frem til? å se den lille gutten, gleder meg masse. 

Tungt: ja, nå er det veldig tungt.  

Plager: får ofte kynnere, halsbrann og bekkenet er vondt om dagen. 

Savner du noe? savner å kunne gjøre ting uten at jeg blir så sliten, bare det å støvsuge gulvet eller sette på en klesvask er slitsomt.  

Sykehusbagen: har pakket litt, men mangler fortsatt endel. 

Høygravid: Jepp!


21 dager igjen <3 
 
I LOVE DINNER FOR BREAKFAST 

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Begynte dette innlegget med å skrive "welcome monday" som overskrift.... ammetåka allerede?? Hjelpes meg. Startet dagen med middagsrester til frokost, det er alltid innafor. I og med at vi prøver å flytte inn i den nye leiligheten i morgen, skal jeg nok styre der i dag. Det er ikke så mye jeg får gjort med denne store magen, men litt er bedre enn ingenting. Skulle sånn ønske jeg klarte å bidra mer, men det er ikke så lett akkurat nå. Ting begynner å bli ferdig i leiligheten nå, det er godt. Livredd for at vi ikke skulle komme inn før den lille i magen ville si hei til verden, så har vært litt stressa. Nå mangler lister på soverommet vårt, få opp vaskemaskinen og kjøleskap (eneste fordelen med å være gravid, slipper å bære tunge ting opp alle trappene hihi), også er det endel på kjøkkenet som gjenstår. Skal huske å ta med meg kameraet i dag, slik at jeg kan ta litt bilder av alt kaoset. 
Jeg har litt forskjellig spørsmål for hver gravidoppdatering, slik at det blir litt variasjon. Merker allerede nå at det er gøy å gå tilbake å lese om de første ukene, så jeg er glad jeg startet denne bloggen i starten av svangerskapet. 

På vei: 37 uker, 36+0. Nå begynner det å nærme seg, 95% av alle fødsler skjer mellom uke 37 og 42. 89% av graviditeten er nå over.

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 31 dager igjen, i dag er det akkurat en måned til termin.

Neste kontroll: har ny kontroll 16 august, om en uke. På forrige kontroll hadde jeg litt høyt blodtrykk, og pittelitt proteiner i urinen, men jordmoren sa det ikke var farlig, så da stoler jeg på det. 

Navn: har et klart, så vi håper det passer. 

Utålmodig: nå kan det jo skje ting når som helst, men har hørt at førstegangsfødene som regel går på overtid, så må smøre meg med tålmodighet. 

Innkjøp denne uken: fikk så mye fint på babyshoweren, så nå er snart alt på plass. Fikk også leandervuggen av mamma, den har jeg ønsket meg og vurdert å kjøpe lenge. Nå mangler vi bilstol (som forhåpentligvis blir fikset i løpet av uken), vognpose, litt stellesaker og trekk til vuggen. 

Mammaklær: har malt i alle mammabuksene mine, så har kun en tights å gå i akkurat nå haha. Sverger til kjoler om dagen, det er det mest behagelige med denne store magen! For nå er den stoor synes jeg. 

Søvn: jeg sover så dårlig, finner ingen god stilling å ligge i på grunn av den store magen, og flyr opp på toalettet hvertfall (!!) en gang i timen. Dette er vel bare starten på hva jeg har i vente når den lille kommer.

Strekkmerker: ingen, selv om jeg har vokst utrolig mye de siste ukene. 

Hevelser og vann i kroppen: ja, nå merker jeg det i både hender og føtter, og litt ellers på kroppen. Sko passer ikke lenger, ringene går ikke av osv. 

Har magen begynt å vise: ja, om den har da, nå er den stor!

Aktivitet: Kjenner små føtter bevege seg der inne👣 Han ligger å sparker stort sett på de samme stedene hele tiden, så det kan gjøre litt vondt til tider. 

Babyrom: vi har barnerom i leiligheten, men har ikke begynt å gjøre noe der enda, nå er det bare fylt opp med ting som skal kastes etter oppussingen. Han skal uansett ikke sove på det rommet på en god stund, så vi tenkte at det rommet var det siste vi pusser opp. Er mer enn nok med å pusse opp det vi driver med nå, vil jo komme inn i leiligheten før han kommer til verden. 

Sulten: Veldig sulten om morningen, ellers helt vanlig tror jeg. 

Mat craving? fortsatt denne melken da! Men får jo sånn halsbrann hvis jeg ikke drikker melk, så blir jo ekstra mye pga det. Drikker en 1,75 l om dagen, minst. Ellers knasker jeg isbiter, fått veldig dilla på det. Lurer på om vi ikke må skaffe oss en isbitmaskin i den nye leiligheten!

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Ikke noe spesielt, men er mye kvalm om morningen etter jeg har spist frokost. 

Hodet ned: Ja, han ligger med hodet ned, og det er rett før det fester seg i følge jordmor. 

Ser frem til? Ser frem til å bli kjent med den lille gutten jeg har hatt i magen min i snart ni måneder, og til å få tilbake kroppen min, slik at jeg kan gjøre ting og styre rundt som jeg vil uten å bli såå sliten. 

Tungt: ja, blir fort andpusten, og hverdagslige ting er plutselig ikke bare bare. 

Plager: h.a.l.s.b.r.a.n.n, men det hjelper myye med melk, men man kan jo ikke gå rundt med en melkekartong overalt heller. Ellers litt sånn småtteri som at jeg ikke får sove, mye kvalm, blir fort sliten, kynnere hvis jeg anstrenger meg eller går fort osv. Glad det bare er en måned igjen nå!

Savner du noe? savner å kunne trene, spise hva jeg vil og slippe å være sliten. 

Sykehusbagen: den er ikke klar, men må snart begynne å kjøpe inn ting. Vet sånn ca hva jeg trenger. 

Høygravid: Jepp! 
Jeg ante fred og ingen fare da jeg kjørte opp mot huset til mamma, på en ellers rolig søndag. Det jeg ikke visste var at på terassen sto det en gjeng blide venninner og to kommende bestemødre som hadde ordet babyshower for meg. Jeg ble møtt av ballonger, kake, cupcackes, bleiekaker, quiz og masse gaver, og dagen var bare veldig veldig koselig! Lille gutten i magen fikk masse fint, som jeg skal vise i et innlegg senere. Han er heldig som har så mange snille "tanter". Jeg setter så pris på å ha alle disse fantastiske menneskene rundt meg, og får ikke takket dere nok for at dere er her for meg. Under graviditeten har jeg merket ekstra godt hvor glad jeg er for å ha så mange gode venninner og familien rundt meg, det betyr alt ♥

Processed with VSCO with hb2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tusen takk for en fiiin dag!
 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits