Lille Kornelius har allerde vært hos oss en uke, og jeg blir bare mer forelsket i både han og pappaen hans for hver dag som går. 

Mitt navn er: Kornelius

Jeg ble født: 08.09.16 klokken 05.58 på Kongsvinger sykehus

Min vekt ved fødsel: 3385 g og 50 cm lang

Min fødsel: var en lett fødsel i følge jordmor, tre veldig intense timer, 18 minutter med pressrier, og jeg var ute! Til stede var pappan min Max, Michelle og jordmor Gunilla. 

Hjemreisen: gikk fint, jeg sov på vei hjem, og likte godt å sitte i bilsetet. 

Den første natten hjemme: sov jeg i senga sammen med mamma og pappa, i babynestet. Vi sovnet klokken 00.00, jeg våknet og ville ha pupp første gang kl 03, deretter kl 06, og sov til mamma vekket meg kl 10!

De mener jeg ligner på: pappan min

Det første badet: var på sykehuset en av de første dagene. Det var godt å bade. 

Hvor lenge var vi på sykehuset: vi var på sykehuset fra torsdag til søndag, her var det trygt og godt.

Hvordan var det å komme hjem: å komme hjem var deilig for alle tre. Vi koser oss så masse her hjemme.

Ammingen: går bra nå, litt trøblete i starten. Jeg er ivrig på puppen, kan ligge i armen til mamma hele dagen hvis jeg fikk lov!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

 
God tirsdag kveld!

Her går det kun i amming, bleieskift og babykos, og jeg koser meg så masse i denne nye tilværelsen. Skal innrømme at det var skummelt å skulle dra fra sykehuset, det var så trygt og godt der, men ting har gått over all forventning. Ammingen var et kapittel for seg selv de første dagene, men det går seg til mer og mer. Nå er ammingen bare kos, og jeg er veldig glad jeg klarte å stå i begynnelsen. Kornelius er så snill og god, han sover og sover og sover, og våkner kun når han vil ha pupp. Håper det fortsetter sånn! I dag sov vi til klokken 12 alle tre, det var deilig, har ikke sovet så godt på mange måneder. Jeg er så forelsket og lykkelig om dagen!

Processed with VSCO with hb2 preset


Fine lille venn <3 5 dager gammel
 
Da lykkeliten kom til verden, var alle himlens stjerner tent, de blinket: "lykke til på ferden", som en gammel, god bekjent! Og sommernatten var så stille, men både trær og blomster små, de sto og blunket til den lille, som i sin lyse vugge lå. 

Jeg tenkte mye på fødselen under graviditeten naturligvis, men klarte aldri å grue meg sånn skikkelig. Utallige ganger så jeg for meg hvordan fødselen kom til å bli, på både godt og vondt. Jeg tenkte det kom til å gjøre vondt, skikkelig vondt, men at det er en positiv smerte, og at for hver gang man har det vondt er man enda nærmere målet. Dette var jo noe jeg måtte gjennom uansett, og jeg måtte bare ta det som det kom. Her kommer en superdetaljert historie om det døgnet jeg skulle få møte min vakreste skatt.

07.00 : "Siden kl 03 i natt har jeg hatt vonde "mensensmerter" nederst i magen og ryggen som varer i typ 30-40 sekunder, og kommer hvert 10-15 minutt. Blitt endel vondere, men fortsatt ikke driitvondt! Vet ikke om det kan være starten på noe?". Denne meldingen sendte jeg til mamma natt til onsdag. Jeg ba Max være tilgjengelig på telefon i tilefelle det skulle være noe på gang, men sa det helt sikkert ikke var noe, så han trengte ikke bekymre seg.

14.00: Jeg hadde såvidt begynt å blø litt, og ringte føden med en gang. Fikk da beskjed om at jeg kunne ta 2 paracet og legge meg i et badekar, men hun trodde jeg mest sannsynlig kom til å ende opp der samme dagen. Jeg dro til mamma for å legge meg i badekaret der, men tok aldri paracet, da jeg likte å ha "kontroll på smertene", av en eller annen grunn. Lå en times tid i badekaret, noe som lindret smertene litt. 

18.00: Nå er det fra 3 til 6 minutter mellom hver rie, føler fortsatt det ikke er så vondt at jeg bør ringe sykehuset, men siden de kommer så tett ringer jeg føden og forklarer situasjonen. De ber meg komme ned for en sjekk. Når vi kommer på sykehuset blir jeg koblet opp ctg som måler babyens hjertelyd og mine rier. Jeg blir sjekket og har 2 cm åpning. Synes fortsatt ikke riene er ordentlig vonde.

21.00: Det er fortsatt ingen endring i riene. Max og Michelle, ei venninne av meg som skulle være med på fødselen, drar hjem for å få sovet litt, for dette kom jo til å ta laaaang tid, tenkte vi.

00.00: Riene begynte å bli ganske vonde, så jeg ringte på jordmoren for å si ifra. Fikk to varmeflasker, og beskjed om å prøve å sove. Det var lettere sagt enn gjort, for å si det sånn! 

02.21: "har bare åpna 1 cm til.. Du kan nok bare sove, men ha på masse lyd", sendte jeg på melding til Max. Jeg merket at riene hadde tatt seg opp noe veldig, og tenkte at hvis det gjør såå vondt når jeg bare er 3 cm åpen, hvordan skal dette gå videre?? Riene ble vondere og vondere, og jeg klarte ikke sitte i ro. Gikk frem og tilbake i rommet, og synes egentlig jeg aldri hadde en pause fra riene. Var fortsatt sikker på at dette bare var starten, så jeg måtte jo bare prøve å stå i det. 

04.00: Ble koblet opp med ctg på magen, og lå med denne i ca 15 minutter. Det føltes som en evighet, og det var skikkelig vanskelig å ligge rolig når jeg hadde så vondt. Samtidig som jeg prøvde å ligge rolig i senga, kjente jeg at vannet gikk, og riene tok seg opp enda mer. Endelig kom jordmor inn, og spurte om hun skulle sjekke meg. JATAKK, veldig gjerne. Jeg trodde og håpte kanskje jeg kunne være sånn 4-5 cm åpen, men neeeida, 8 cm, rett inn på fødestua. "Hvorfor har du ikke sagt ifra?" Eh, jeg vet jo ikke hvor vondt dette skal gjøre?

04.35: Når vi kom inn på fødestua måtte jeg ringe Max og Michelle og be de komme med en gang. Prøvde lystgassen, noe som hjalp meg med å puste meg gjennom riene. Ble skikkelig glad da jeg så at de to jeg ventet på trasket inn i fødestua, livredd for at de ikke skulle rekke det. Jeg husker ikke mye fra akkurat denne perioden, men akkurat i det jeg så de kom inn døra, det husker jeg! Lystgassen ble min beste venn, og jeg brukte den for alt den er verdt. Husker ærlig talt lite av akkurat dette. Prøvde på et vis å snakke med både Max og Michelle, men klarte ikke si så veldig mye, ble heller til at jeg bare stirra dem begge to i øynene, så de ble vel litt skremt stakkar, men det var ikke vondt ment haha.

05.40: Jeg kjente kroppen ville presse, og jordmor fortalte meg at om jeg ville presse så måtte jeg bare presse. Disse pressriene var en helt merkelig følelse, det er umulig å beskrive, kroppen vet akkurat hva den skal gjøre, så det er bare å lytte til den. Jordmor sa hun så hodet, men hun holdt det igjen. What, hvorfor holder du han igjen, jeg vil ha han ut NÅ. Akkurat disse få minuttene tror jeg var de verste under hele fødselen, hvorfor i alle dager skulle hun holde han igjen, haha.

05.58: Jormor ba meg ikke presse om jeg ikke hadde rier, for på neste rie, så var han ute. Dette ga meg skikkelige krefter tror jeg, for vips, så var hele gutten ute! Lille gutten som vi hadde ventet på i så mange måneder lå endelig å skrek på brystet mitt, han var så fin der han lå, jeg ble forelsket med en gang. <3 


Fødselen, og det å få møte Kornelius for første gang, er det største og mest fantastiske jeg har opplevd. 
Torsdag 8 september kl 05.58 fikk verden en ny skatt. Han er helt perfekt med sine 3385 gram og 50 cm lang. Vi er så stolte, og nyter den nye tilværelsen. Til tross for et døgn med rier gikk fødselen over all forventning, det var en helt fantastisk opplevelse, noe jeg faktisk aldri trodde jeg kom til å si. Vi er fortsatt på sykehuset, noe som er veldig trygt og godt, men i dag skal vi hjem og begynne en helt ny hverdag. Livet har en helt ny mening <3

Noen timer gammel. Lille fine Kornelius!
Nå er jeg i uke 41, tenk det. Termindagen er bare 3 dager unna, og fødselen kan starte når som helst. Et langt svangerskap nærmer seg slutten, og jeg føler meg veldig klar for at de små sparkene jeg kjenner på innsiden, skal byttes ut med en liten gutt i armene. Jeg føler at jeg har vært gravid en evighet, samtidig som det føles som i går at satt med en graviditetstest med + på i hånden. Ting begynner å bli mildt sagt tungt, og det er ikke like lett å gjort ting akkurat nå, så dagene går jo i sneglefart. Jeg håper håper håper at jeg slipper å gå over termin, men det ser ut som han trives godt i magen min. I går gikk vi en liten tur for å prøve å sette i gang noe, uten hell dessverre. 

Processed with VSCO with hb1 preset

På vei: jeg er gravid i uke 41

Termin: 9 september 2016. 

Trimester: tredje trimester.

Igjen til termin: 3 dager!

Navn: mye frem og tilbake. Det navnet vi egentlig hadde tenkt er byttet ut med et annet akkurat nå haha, det er ikke lett.  

Utålmodig: JA, nå er jeg lei, men han kommer når han er klar. 

Søvn: det er et kapittel for seg selv, sover dåårlig. 

Strekkmerker: trodde jeg var så heldig å slippe unna, men neida! Fant mitt første strekkmerke for et par dager siden, men det er så lite at det nesten ikke synes.  

Hevelser og vann i kroppen: jepp, ser det godt i ansiktet, på hendene og føttene. Fler som tror jeg har fylt på leppene, men er bare vann haha.

Har magen begynt å vise: ja, men synes faktisk den har blitt midre de siste dagene.. Er litt bekymret over det, men ser kanskje bare sånn ut fordi den har sunket en god del.

Aktivitet: ja spesielt etter jeg har spist sparker han mye. Kan nesten ikke ligge på venstre side, for da sparker han meg i ribbeina.  

Sulten: blir fort mett, og fort sulten igjen. 

Mat craving? går fortsatt myye melk. Det første Max sa til meg når han våknet her en dag var "har du drukket opp all melka i kjøleskapet igjen nå??", haha oooog det hadde jeg jo selvfølgelig..  

Hodet ned: hodet er festet, og han ligger langt ned.

Ser frem til? en ny hverdag med den lille gutten vår, slippe alle plager som følger med graviditeten og kunne ha på meg vanlige klær igjen. 

Tungt: ja, nå er det veldig tungt. Blir andpusten av ingenting. 

Plager: halsbrann!! Gleder meg sånn til å slippe det, det er så ubehagelig. Har prøvd alt, og det eneste som lindrer litt er melk, men det hjelper jo bare i typ fem minutter, også er det tilbake igjen.  

Sykehusbagen: den er pakket sånn halvveis, ikke så mye som mangler nå.
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits