God ettermiddag fra Odins veg. Denne tiden på året er så stemningsfull og koselig, og i dag er en sånn dag med behagelige klær og gårsdagens hestehale. Perfekt. Håret mitt er et kapittel for seg selv om dagen, med to forskjellige ettervekster, og en skikkelig kjip lengde. Heldigvis har jeg en svigermor som er frisør, og takk Gud for det. Hun redder meg alltid. Nå vurderer jeg å klippe meg kort., typ til skuldrene, og farge det lysere i etterveksten. Men, må tenke litt på den altså. Vi skal besøke familie i dag, ellers er det bare kos her hjemme. Bestilte meg denne kule greia på bildet under her om dagen. Hva heter egentlig? Veggteppe? Haha, no idea. Har en greie for mørkegrønn og blått om dagen, så den passet fint inn her. Må bare finne et fint sted å henge den. Nå skal jeg og Kornelius reise til pappa/bestefar på deilig middag, det blir koselig. Vet om en liten gutt som kommer til å bli skjemt bort av bestefar!

Ha en fin onsdag!! :-)
1. Jeg vil bli ferdig med alle julegavene i tide! Det er jo så koselig å ha tid til å legge litt ekstra sjel i julegavene, og virkelig kjøpe noe som betyr noe, ikke kjøpe bare for å kjøpe.

2. Ha juleverksted med gode venner. Lage pepperkaker, pepperkakehus, pynte, bake og hører på julemusikk.

3. Skape nye tradisjoner med den lille familien min. Jeg vil at Kornelius skal vokse opp med mange fine tradisjoner, som han kanskje en dag kan bringe videre.

4. Bake, bake og bake. Jeg elsker å bake. Har allerede bakt årets lussekatter, og desember har enda ikke begynt haha.

5. Håper egentlig å få malt stua snart. Meen, vi får se. Selve malinga i seg selv er ikke så ille. Men flytte rundt på alle møbler, maskere og i tillegg ha en liten baby i hus..

6. Dra på IKEA å kjøpe inn litt småting til leiligheten. Synes ikke det er så ille som alle skal ha det til jeg. Men, når man får barn må ting planlegges.

7. Ta masse fine bilder av Kornelius sin første jul. Er glad jeg har vært flink til å ta bilder de første månedene, det er så gøy å se tilbake på.

8. Virkelig nyte denne tiden, og ta til meg alt det fine som skjer nå! En liten perfekt baby, gode venner, familie som alltid er der, en snill og god kjæreste, juletider, masse god mat, musikk, levende lys. Herregud jeg har det bra om dagen.

9. Jeg har mange diy prosjekter på gang nå, som jeg vil komme å mål med! Blant annet et speil jeg skal begynne med senere i dag, lysestaker som jeg skal støpe i betong, gangen skal få seg en stumtjener etc.

10. Glede en som gruer seg til jul ved å sende GLEDE til 2490. Dermed gir man to middager til noen som trenger det. Det er fint å kunne gjøre en forskjell nå i førjulstiden.

Enda et bilde av denne blide nisegutten min, såklart
1. Sett opp håret i en høy og stram hestehale

 

2. Tvinn håret. Hvis du har tynt hår kan du gjerne tuppere helt inn ved strikken.


3. Tvinn håret rundt strikken, og fest med en strikk over. Stikker det noe hår ut kan du evt feste med fliseklemmer. Bruk en spisskam, eller bare finrene, og dra håret litt ut, slik at det ser mer tilfeldig ut. 

 

4. Bruk en hårspray med god hold.


5. Vips, ferdig på 1-2-3!
I dag har vi tatt bilder til julekortene. Det er ikke lett å ta bilder av en baby som ikke sitter rolig, og ser alle mulig andre steder. Samtidig måtte jeg skynde meg slik at han ikke ble lei. Creds til alle fotografer der ute. Fikk hvertfall noen vi kan bruke. Sitter bare å gliser når jeg redigerer disse bildene, han er så fiiin. Smelter av det smilet. Usikker på hvilket bilde jeg skal velge. Forslag??:-)


Lille nissen min. 
 
Hengepupper, dissemage og håravfall. Denne mammakroppen er et omdiskutert tema. Vi har vel alle fått klistret opp i trynet disse flotte vaskebrettene av en mage, bare noen dager etter fødsel. I en fin liten blondetruse, uten så mye som et bitte lite strekkmerke. Og folk blir så sinte. "Hva er vitsen med å legge ut dette??" "Dette er ikke slik ekte kropper er etter en fødsel!!" "Unormalt!!". Uendelig med stygge kommentarer. Så har vi de som legger ut blide av noe som sies å være den "virkelige mammakroppen", der man har mer mage, strekkmerker og alt som måtte høre med. Den utvaska bestemortrusa er dratt opp til puppa, og håret står til alle kanter. Og de blir hyllet. Det er ikke måte på hvor stolt man skal være. "Dette er mammakroppen, dere". "Du er TØFF som legger ut et slik bilde". 

Men hva er egentlig normalt? Uansett om den gigantsike magen nå erstattet med noe som kjennes ut som en bolledeig, som henger fint over buksekanten på buksene du hadde før du ble gravid. Puppene som lå godt plassert på magen, ser nå ut som vrengte eselører og henger nesten ned til navlen. Eller om du sitter med six-pack bare dager etter fødsel. Du har lånt bort kroppen din i ni måneder, og båret frem et mirakel. Vær stolt av kroppen din uansett hvordan den ser ut. Det er ingen fasitsvar på hvordan denne berømte mammakroppen skal se ut. Den har vært gjennom det største og beste som skjer her i livet. Kvinnekroppen er fantastisk.  
Under svangerskapet var jeg veldig opphengt i denne fødselen. Naturligvis. Jeg leste masse masse, og følte egentlig jeg visste det meste når det nærmet seg fødsel. Det er sikkert noen som har fortalt meg alt dette en eller annen gang, men her er en liste over ting jeg skulle ønske jeg visste før jeg fødte:

✖ Navlen på babyen. Hva i alle dager gjør jeg med den greia her??? Haha, tror jeg spurte hundre ganger på sykehuset hva jeg skulle gjøre med navlen. Men man skal visst ikke røre den, den detter av av seg selv.

✖ Denne berømte morkaka må bokstavlig talt dras ut. Og man kjenner at den blir dratt ut. Akkurat det øyeblikket kommer jeg aldri til å glemme. Herregud..... Noe så merkelig, ekkelt og alt på en gang.

✖ Man får etterrier. Jeg som trodde jeg var ferdig med disse riene. Neida, etterrier kom hver gang jeg ammet det første døgnet, og var ganske vondt.

✖ Både jeg og Kornelius fikk en sprøyte rett etter han hadde kommet ut. Jeg er jo livredd sprøyter, og det siste jeg ville var å få en sprøyte godt planta i låret akkurat da.

✖ Man blir faktisk "tvunget" til å komme seg på do 2 timer etter fødsel. Skal si det var ganske ubehagelig i starten.

✖ Hvor vondt det er å amme de første dagene. Generelt alt som har med amming å gjøre skulle jeg så inderlig ønske at jeg hadde lest meg litt opp på. Det var en skikkelig vond start, men jeg er såå glad jeg beit tenna sammen de første ukene. Det er så lettvint, og ikke minst koselig å kunne amme.

✖ Jeg trodde jordmor kom til å være med meg der fra første stund, men her ble jeg overlatt til meg selv gitt. Såå, gikk der inne på rommet for meg selv da. Følte meg såå til bry når jeg måtte ringe i den snora for å si ifra da haha. Sa beskjedent at "nå begynner det å gjøre litt vondt"... Det var kanskje ikke så rart det var "litt vondt", når jeg hadde 8 cm åpning.

✖ Barseltårer. "det er ikke noe jeg kommer til å få". Åjoda, gjett om. Det er umulig å styre.

✖ Det er helt greit å si nei til å få besøk, alle skjønner det. Selvom jeg følte meg på topp etter fødselen, full av adrenalin og som om ingenting skulle skjedd, merket jeg etter en ukes tid at kroppen var helt kjørt. Man må faktisk ta det med ro de første dagene.

✖ Det blir ikke som man ser for seg. Jeg hadde sett for meg ALT. Trodde jeg. Men nei, ingenting ble som jeg hadde sett for meg. Den delen der jeg liksom skulle ligge i badekaret kunne jeg jo hvertfall bare drite i.
Jeg liker å ha en viss kontroll på hva jeg putter i meg. Derfor har jeg begynt å bake brød hjemme. Da vet jeg at brødet inneholder masse god næring, og ikke tilsatt en rekke ingredienser jeg ikke selv vil bruke. I dag prøvde jeg meg på "Ingers rugbrød", og det blir nok ikke siste gangen jeg lager dette brødet. Jeg lager alltid dobbel porsjon, slik at jeg har i fryseren en stund. Nå gleder jeg meg til frokost, ferskt brød er jo superdigg. 

Ingers rugbrød: 

1,3 kg sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkornhvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8 dl vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Hev 1 time, slå deretter ned, og etterhev en halvtime. Hell i former. Stekes på 220 grader i 1 time.
 
Jeg har nå gått et års tid uten vippe extensions. Vippene mine var veldig korte når jeg tok de av, og jeg har sverget til løsvipper siden. Følte meg jo helt naken uten de lange fine vippene. Jeg har prøvd mye forskjellig, men går alltid tilbake til dette limet fra house of lashes. Det sitter hele dagen (og dagen etter hvis du glemmer å ta de av, ups..). Det sitter faktisk så godt at man kan føde med det. Jepp, jeg har prøvd. Hadde jo sminket meg, og gjort meg klar for dagen, og det siste jeg tenkte på var å ta av meg sminke, vipper osv når fødselen satt i gang for fult haha. Når jeg så meg i speilet en stund etter fødselen så satt de jammen like godt enda. Samtidig som det sitter godt, er det superenkelt å ta av igjen. Limet sitter ikke igjen på dine vipper, men på løsvippene. Så, hvis du strever med å få vippene til å holde seg på vil jeg virkelig anbefale dette limet! Du får kjøpt det på h&m for 150 kr. Jeg har brukt mitt stort sett hver dag, og har hatt det et halvt år nå. Hvilke vipper som passer er veldig individuelt, jeg prøvde maaange par før jeg fant en favoritt som passet mine øyne.
Jeg sitter for øyeblikket godt plantet i sofaen, og venter på en brøddeig og en bolledeig som står til heving på kjøkkenet. Dette har vært en skikkelig avslappende lørdag. Ha en fin kveld:-)
Tenk at det vokser et lite menneske inni magen. Etter ni måneder kommer dette lille mennesket ut, også er det helt perfekt. Tenk at det var deg hele tiden. Helt. Perfekt. Det er akkurat som det er dette mennesket du har ventet på hele livet. Alt annet er ikke så viktig lenger. Du har fått en ny tittel som skal følge deg resten av livet. Som du er til alle døgnets tider. Mamma. Tenk på det. Mamma, det beste som finnes. Min mamma er den beste som finnes. Og nå er det min tur. Nå skal jeg være den beste mamman for Kornelius. Det sies at man aldri har opplevd ekte kjærlighet før man har fått et barn, og det kan jeg skrive under på. Han er det beste som noen gang har skjedd meg. ♥
Jeg vet at jeg ikke er alene. Det er fler enn meg som gruer seg til å gå ut i sola der alle kan se alt. Det er fler enn meg som gjemmer seg bak solbriller, og håper på at ingen ser alt det du selv ser i speilet. Det virket jo så lett å bare ta på seg en maske, for den skjuler jo alt. Men bare i mørket. Der kan jo ingen se. Jeg har alltid gjemt meg bak masse sminke. All sminken resulterte i kviser, arr, og enda dårligere selvtillit. En evig ond sirkel. Det har vært vanskelig. Skikkelig vanskelig. Det skal jeg innrømme. Jeg har gruet meg til ting som kun er glede, fordi jeg ikke kunne gjemme meg bak all sminken. Sydenturer for eksempel. Bare det å gå opp til mamma om morningen uten å ha sminket meg først. Lenge før jeg begynte å sminke meg, husker jeg at jeg gledet meg til de andre jentene i klassen begynte med det. Da kunne jeg endelig få dekket til huden min. I sjette klasse begynte jeg med sminke. Og da snakker jeg full makeup fra dag én. Pent var det ikke, tvert imot, men det var en selvtillitsboost til de grader. Jeg skulket skolen mye. Ikke fordi jeg ikke orket å dra på skolen, jeg orket bare ikke stå opp å sminke meg. Det tok jo laang tid. Så, da ble det ingen skole den dagen heller. Hang langt etter i alle fag. En evig ond sirkel, nok en gang. Jeg kan faktisk telle på en hånd hvor mange ganger jeg har gått ut døra helt uten sminke.

MEN!! nå blir det andre boller. For her er en sminkevideo. Hva er det jeg driver med haha. Dette er noe jeg aldri i verden trodde jeg kom til å gjøre. Så nå har jeg vist meg naken for hele verden for aller første gang. Det er ganske kleint. Men skikkelig godt. På en måte. Herregud. Jaja, det er jo bare meg. Sånn ser jeg ut. 


 
Hola! I dag har jeg jaggu slått til med en selfie, det er ikke hver dag (eller..?). Det er så mye tull med nettet vårt om dagen, så her sitter jeg uten Internett og venter på at Max skal komme hjem å fikse. Er ikke en smule teknisk anlagt, så velger å ikke prøve å orde opp i det selv, da blir det nok bare verre.

Men, til overskriften. I dag har jeg gjort noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre, nemlig å lage en videoblogg!! Hvor jeg sminker meg!! I alle dager. Hva er det som går av meg. Hvis jeg er skikkelig tøff kommer den i løpet av kvelden, men kjenner jeg meg selv rett må jeg nok manne meg opp litt først. Det er mildt sagt et stort steg utenfor komfortsonen. Såå, vi får se. Haha uff.
I dag måtte jeg få ut litt kreativitet, og fant frem pensler, maling og et stort lerret. Går på veggene her om jeg ikke har noe å drive på med. Jeg har egentlig ikke peiling, og er skikkelig nybegynner, men prøvde meg litt frem, så får jeg håpe resultatet ser like greit ut i dagslys i morgen tidlig.

Angående pakkekalenderen så har Max allerede begynt å åpne gavene med godteri i, han er så kjip. Så et tips er å gjemme unna kalenderen! Kornelius ligger i vugga ved siden av meg og sover søtt etter dagens kveldsbad. Denne uka har han vært mye våken om nettene, men nå håper jeg vi har fått inn en rutine igjen. Det er godt for a mor når minsten sover om natta!!
Nå nærmer det seg 1. desember, og den fineste tiden på hele året. Adventstiden er så koselig, og i år har jeg laget pakkekalender til Max. Elsker jo å pusle med sånne ting, og ekstra koselig når man kan gi det bort. Jeg gjorde det enkelt med gråpapir, og kjøpte klistremerker med tall på søstrene grene. Der har dem så mye fint. Har ikke regnet ut hvor mye penger jeg har brukt, men rundt 500-600 kroner vil jeg tro, synes ikke det er så verst. Tenkte å dele noen tips til hva man kan ha i kalenderen, så kanskje det er fler som er så heldige å få en førjulsgave i år?

★ SJOKOLADE, hvem er vel ikke glad i sjokolade? Kjøp en sjokolade du vet han/hun er glad i.

★ FLAXLODD, kanskje det blir en ekstra fin julegave på deg i år?

★ ENERGIDRIKKE, perfekt gave å få en kjip mandag morgen.

★ SNUS, jeg dro til Sverige å kjøpte fem snusbokser = fem gaver jeg vet han blir glad for.

★ GODE SOKKER, Max stjeler alle de varme gode sokkene mine, så da kjøpte jeg like godt en pakke med to par sokker i på h&m, og pakka inn hvert par til en gave.

★ SMÅGODT, ha smågodt i fine poser slik at der blir litt mer "personlig".

★ KRYDDER, Max er veldig glad i å lage mat (heldigvis for meg).

★ JULEØL, det er jo alltid gøy å prøve en ny type øl. Det går også ann å bruke en ølkasse, og kjøpe 24 forskjellig øl.

★ HÅRVOKS, det er hvertfall forbruksvare her.

★ DUSJSÅPE/DEODORANT, kanskje litt kjipt å få, men det er jo sånne ting som gutter synes er kjedelig å kjøpe.

★ VERKTØY, hvis kjæresten er handy.

★ KJØKKENUTSTYR, hvis kjæresten er glad i å lage mat.

★ EN FLASKE VIN, kjøp deres favorittvin, en romantisk middag og en flaske vin slår jo aldri feil.

★ BOKSERE, enda en kjip, men nyttig gave.

Er det fler som skal overraske noen med kalender i år? Har du andre tips til kalendergaver?
Noen dager er det ingenting som funker. Hverken sminke eller hår. Man gjør jo akkurat det samme som alltid, og bruker de samme produktene, men noen dager bare funker det ikke. Noen som kjenner seg igjen? Disse dagene er jeg glad det finnes store gensere med høy hals, og ikke minst caps! En enkel svart caps, og hele looken får et helt annet utrykk, ooog man kan gjemme seg bak den, ikke minst. Jeg har falt helt for denne trenden om dagen. Det setter prikken over i'en på et ellers kjipt antrekk.
På denne dagen for et år tilbake hadde jeg aldri i livet trodd at vi skulle være her vi er i dag; samboere og en liten gutt på ni uker. Jeg hadde ledd høyt hvis noen hadde sagt dette til meg. For et år siden var ikke jeg og Max sammen. Vi "holdt på", men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke trodde det kom til å vare. Max er nemlig en hard nøtt å knekke. Han er den mest spesielle gutten jeg noen gang har møtt. Etter to mnd stod jeg med en positiv graviditetstest i hånda. Abort var utelukket fra begge sin side, for dette skulle vi klare, selv om vi ikke på det tidspunktet hadde kalt hverandre kjærester. Så nei, til de som har spurt, han var altså ikke planlagt. Jeg ble litt satt ut da jordmoren på sykehuset spurte oss om han var planlagt, og det er et spørsmål jeg ofte får. Jeg skjønner at det er naturlig å spørre om, men har det noe å si om han var planlagt eller ikke? Han var like velkommen uansett. 

De første månedene hang jeg stort sett bare over doskåla. Månedene gikk, magen vokste, vi fikk oss en leilighet, begynte å kjøpe inn ting til den lille i magen, og ting ble plutselig veldig virkelig. Vi skulle faktisk få et barn. Med stor mage, og omringet av babyting fant vi ut av at "hmm kanskje på tide å bli kjærester eller?". Det er nok mange som har trodd vi ikke kom til å funke, men hei, vi skal bevise det motsatte. Kornelius er det beste som noen gang har skjedd oss, og vi er så glad for hver dag vi får med det lille nurket. Og hverandre. ♥ 
Hola! Nå er det lenge siden jeg har vært innom her. Vi vært en liten familie i ni uker, tenk det! Det er så rart å se hvor mye Kornelius har utviklet seg disse ukene, og hvor heldig vi er som har en så snill og god gutt. Jeg er ikke en person som pleier å gråte av glede, men nå dere... nå har det blitt andre boller. Hver eneste dag. Nå ligger han å ler i søvne ved siden av meg, og det er nesten så jeg blir rørt til tårer bare av det haha. Disse barseltårene er ikke tull altså. Ikke ammetåka heller. Setter smokker og flasker på koking, og går deretter å legger meg.... det har skjedd flere ganger. Dritskummelt. Ting begynner å komme på plass i leiligheten også, men det tar tid! Vi har enda ikke tv-bord, så tvn står fortsatt på gulvet. Min stil både i klær og interiør vil jeg si er ganske minimalistisk. Jeg valgte å male alle veggene hvite, og gulvet er også lyst, noe jeg angrer på nå i ettertid. Det blir veldig sterilt og upersonlig fant jeg ut av, så nå har jeg planer om å forandre en god del her. Så det blir forhåpentiligvis mye bedre:-) Ha en fin torsdag dere!

 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits