Jeg liker å ha en viss kontroll på hva jeg putter i meg. Derfor har jeg begynt å bake brød hjemme. Da vet jeg at brødet inneholder masse god næring, og ikke tilsatt en rekke ingredienser jeg ikke selv vil bruke. I dag prøvde jeg meg på "Ingers rugbrød", og det blir nok ikke siste gangen jeg lager dette brødet. Jeg lager alltid dobbel porsjon, slik at jeg har i fryseren en stund. Nå gleder jeg meg til frokost, ferskt brød er jo superdigg. 

Ingers rugbrød: 

1,3 kg sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkornhvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1,8 dl vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Hev 1 time, slå deretter ned, og etterhev en halvtime. Hell i former. Stekes på 220 grader i 1 time.
 
 

2 egg
250 g cottage cheese
125 g havremel
125 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts salt

Sett ovnen på 200 grader. Miks cottage cheese og egg sammen i en blender. Bland dette sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Form rundstykkene i like store deler. Hvis det er klissete hjelper det å ha litt vann på hendene. Strø litt havregryn oveer, og stek rundstykkene i ca 20 minutter. Superenkelt:-)

 
En sunn start på dagen er viktig for meg, og når frokosten i tillegg lager seg selv over natten er det jo enda bedre. Jeg skjønner godt at denne kjøleskapsgrøten har vært i vinden en stund, det er jo så enkelt. Grøten trenger ikke varmebehandles, du setter den bare i kjøleskapet over natten, og morningen etter har du frokosten klar uten å løfte en finger. Et glass gjør godt for kroppen, gir energi og om du skulle ha dårlig tid er det kjekt å kunne ta med seg på farten. Det er utallige muligheter på hva du kan putte i grøten. Jeg brukte havregryn, melk og gresk yoghurt med vanilje, og toppet grøten med mandler, mørk sjokolade og banan, nam nam. 

 
Dette må være favorittsuppen av alle supper akkurat nå! Er veldig glad jeg fikk kokeboken "Trines mat" i gave, for den kommer til å bli brukt mye fremover. Såå mye godt jeg har lyst til å lage. Prøvde meg på den indiske kyllingsuppen i dag, og fy søren så god den var. Anbefales på det sterkeste. 

♥ 1 liten løk, 1-2 finhakket hvitløksfedd, 1/2 finhakket rød chili, 1 ss fersk ingefær, 2-3 grovt revet gulrøtter, 1 syrlig epte grovt revet, 2 ts karri, 9 dl kyllinkraft eller kyllingfond, 2 dl kokosmelk, 3-4 kyllingfileter i biter, litt salt, frisk koriander. 

♥ hakk og riv ingrediensene, fres løken i en nøytral olje. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre noen minutter på svak varme. Tilsett gulreøøter, epler og karri og la dette surre noen minutter før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter. Kjør med stavmikser om du ønsker en jevn suppe. Del kyllingfileten, og stek de på middels varme. De trenger ikke være helt gjennomstekt. Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter til kyllingen er gjennomkokt.

♥ Nanbrød er veldig godt til. Skulle gjerne laget disse fra bunnen av også, det hadde sikkert vært enda bedre, men tiden strakk ikke til i dag dessverre. 

♥ Rett før servering rører du inn rikelig med hakket koriander. 
Det første jeg gjør når jeg våkner om morningen er å lage meg frokost. Før det virker jeg rett og slett ikke. Det skal ikke så mye til, vaniljeyoghurt, friske blåbær og litt havregryn, vips så har du en enkel, god og mettende frokost! Jeg er veldig glad i både yoghurt og blåbær, så dette er en stor favoritt hos meg.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset
A BOWL WITH BLUEBERRY, YOGHURT AND MUSLI ♥
 
FROSSEN BANAN   ★   AVOCADO   ★   KOKOSMELKMåtte prøve meg på denne oppskriften da jeg craver søtsaker hele tiden om dagen. Ooog den falt virkelig i smak! En sunnere variant av soft is, hvor perfekt er ikke det for sommeren som (forhåpentligvis) er rett rundt hjørnet. Jeg er veldig glad i kokos, men man kan nok helt fint bytte ut kokosmelken med noe annet godt. Kanskje røre inn litt kakaopulver + sukrin, eller ferske bær? Mmm, mange muligheter. 

Ha fryste bananbiter, en halv avocado og litt kokosmelk i en blender, og vips! Ferdig på 5 minutter!


Hva synes du? ★

 
Oppskrift på biffgryte med potetmos á la Hellstrøm, som jeg har gjort en liten vri på:-)

Processed with VSCO with f2 preset

Du trenger:
500 g høyrygg av okse uten ben
2 gulrøtter
1 purre
3 laurbærblad
1/2 ts kajennepepper
1 kvist timian
1/2 flaske rødvin
100 gr sjampinjong 
4 stk vårløk
150 g bacon
Smør og olje til steking
1 ss soyasaus

Til potetmosen
6 poteter
Vann
1 dl h-melk
2 ss smør
Salt og pepper
Litt gressløk

♥ Del opp kjøttet i terninger på ca 4 x 4 cm. 
♥ Varm smør og olje i en panne. Brun kjøttet i pannen med salt og pepper. 
♥ Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte, og tilsett rødvin. La det koke under lokk på svak varme i ca 1 time. 
♥ Skrell gulrøtter, purreløk, vårløk, og sopp, og del de opp i biter. Brun deretter grønnsakene i en stekepanne med smør. 
♥ Etter kjøttet har kokt en time, tilsett da løk, gulrot, purre, sopp, kajennepepper, timian og laurbærblad, og la det koke videre i ca 30 min. 
♥ Smak til med 1 ss soyasaus, salt og pepper. Strø over sprøstekt bacon rett før servering. 
♥ Potetmos: skrell potetene, og del de i mindre biter. Kok de til de er møre, ca 15 minutter. Hell av vannet, og mos potetene. Tilsett smør og melk, og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2016 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Desember 2014 · November 2014Kategorier


· Baby · Blogg · Fødsel · Graviditeten · Hverdag · Klær · Mat · SminkeSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits